Meraklı Sevgililere 14 Şubat Önerileri

Bu yıl sevgilinize 1978320. kez pek de ilginç olmayan, parayla satılan hediyeler alıp vereceğinize, birlikte yeni bir deneyim yaşamak, eğlenceli bir gün geçirmek, beraber birşeyler üretmek nasıl fikir?

Sevgililer gününde kırmızı gül, parfüm, saat, tektaş, vesaire almaktan ve vermekten sıkılmadık mı? Yine de her 14 Şubat’ta “özel birşeyler yapmak gerek” hissiyatından kurtulamıyoruz, değil mi? Bu yıl sevgilinize 1978320. kez pek de ilginç olmayan, parayla satılan hediyeler alıp vereceğinize, birlikte yeni bir deneyim yaşamak, eğlenceli bir gün geçirmek, beraber birşeyler üretmek nasıl fikir? Geleneksel sevgililer günü kutlamalarından vazgeçemeyenleri kapı dışarı etmiyoruz tabi ki. Gününüzü yeniliklere ayırın,  dilerseniz gece yine kırmızılara bürünüp mum eşliğinde yemek yersiniz.

Tutun sevgilinizi kolundan her hafta gittiğiniz yabancı dil kursuna o da sizinle gelsin değil demek istediğimiz. Yeni birşeyler öğrenin. Rutinde değişiklikler yapın. Deneyin, becerin ya da beceremeyin. Önemli olan bu değil. Anlatmaya çalıştığımız, birlikte yeni şeyler yaparak, değişik meşgaleler edinerek ne kadar keyifli zaman geçirebileceğiniz. Hatta, çok eğlenir veya çok meraklanırsanız tek günlük sevgililer günü hobisi maceranızı uzun vadeli bir uğraşa da dönüştürebilirsiniz.

Peki ne mi yapacaksınız? Seçenek çok! Öncelikle, ortak ilgi alanlarınızdan yola çıkın. Biriniz çok eğlenirken diğeri sıkıntıdan patlamasın. Günübirlik kurslardan ikinizin de öğrenmekten ve uygulamaktan keyif alacağı bir alanı seçin.

sevgililer günü

Örneğin Makarna ve Makarna Sosları Kursu! Kulağa cazip geliyor değil mi? Ne de olsa herkes makarnaya bayılır. Böyle bir atölyeye katılarak birkaç saat içinde makarna hamuru hazırlamayı, hamuru açmayı, şekil vermeyi, pişirmeyle ilgili püf noktalarını ve çeşitli sos tariflerini öğrenebilirsiniz. Hem de uygulamalı olarak! Sonrasında da sevdiceğinizle beraber el yapımı makarnalarınızı afiyetle yersiniz. Ayrıca mutfak sanatlarına meraklı çiftler için Meze Hazırlama Kursu da Çikolata Yapımı Kursu da iştah kabartıcı olabilir. 14 Şubat’ta bu kurslara katılarak hem gün içinde birlikte eğlenir, hem de akşamına sofra hazırlığınızı yapmış olursunuz.
 

sevgililer günüsevgililer günüMutfakla arası pek iyi olmayan meraklı sevgililere uygun alternatifler de yok değil elbette. Mesela seramik! Birlikte seramik hamurunu yoğurun, şekil verin, ve ürettiklerinizi birbirinize hediye edin. Ya da mozaik… Rengarenk taşları birleştirerek birbirinizin portresini yapmayı denemeye ne dersiniz? Alevde cam şekillendirme atölyelerinden birine katılıp sevgilinize nazar boncuğu takmaya veya kolye yapabilirsiniz.

 

sevgililer günü

Binbir seçenekten biri de, ikinizin de en sevdiği ressamın veya tablonun Masterpiece Seansı’na katılmak olabilir. Üstelik resim yapmaya yetenekli veya bu konuda deneyimli olmanıza gerek yok. Katıldığınız seansta tek bir resim üzerinden ilerleyerek favori tablolarınızdan birinin kopyasını üretebilirsiniz.

Ayrıca böylesi bir etkinliğe mutlaka 14 Şubat günü katılmak zorunda da değilsiniz. Sevgililer günü için farklı bir hediye arayışındaysanız sizin için birebir olabilecek bu günübirlik atölyelerden birini seçip, daha sonra ortak bir tarihte katılım hakkınızı kullanarak da değerlendirebilirsiniz.

Evcimen meraklı çiftlerdenseniz, ona da bir çaremiz var tabi! Blogumuza bir göz atmanızı öneriyoruz. Artık bir heves evde yoga yapmaya mı başlarsınız, minyatür hobilere mi merak sararsınız, birbirinize amigurumi mi hediye edersiniz, doğa yürüyüşüne mi hazırlanırsınız, kitaplığınızı mı baştan yaratırsınız, nur topu gibi bir bonsainiz mi olur bilemeyeceğiz… 🙂

Sevgililer gününüz kutlu olsun!