Hobilik Alışveriş Membaları

Hobiniz için gereken malzemeyi nereden alacağınızı bilemiyorsanız, sorunuzun cevabını yazımızda bulabilirsiniz. İlle de malzeme aramak için değil, ilham almak, keşfetmek, öğrenmek ve yeni meraklılarla tanışmak için de küçük alışveriş veya vitrin gezme turlarına çıkabilirsiniz. İşte karşınızda hobilik alışveriş membaları!

Hobiler çeşit çeşit, meraklısı bol, kursu gani gani… Hemen hemen her hobinin de mutlaka bir ihtiyaç listesi var. Gerekli malzemeler, ömrü billah kullanılacak aletler, sürekli tüketilecek olanlar… Peki tüm bunları nereden bulsun da alsın bu meraklılar?

Hobiniz için gereken malzemeyi nereden alacağınızı bilemiyorsanız, sorunuzun cevabını yazımızda bulabilirsiniz. İlle de malzeme aramak için değil, ilham almak, keşfetmek, öğrenmek ve yeni meraklılarla tanışmak için de küçük alışveriş veya vitrin gezme turlarına çıkabilirsiniz. İşte karşınızda hobilik alışveriş membaları!

hobilik alışveriş
 
En popüler alışveriş rotalarından biri ile başlayalım: Eminönü ve Tahtakale. Burası hemen hemen her çeşit el sanatına meraklı olanlar için mükemmel bir bölge. Çeşit çeşit kumaş, tuhafiyeler, takı tasarımı ile uğraşanlar için boncuklar ve taşlar, pek çok DIY (Kendin Yap) projesi için gereken malzemelerin tek bir yerde toplandığını düşünün. Tarihi mekanlarda keyifli bir gezi, gizli saklı kalmış muhteşem hanları keşif, yemek molası için birbirinden cazip mekanlarla hem hobiniz için gereken malzemeleri bulabilir hem de eğlenceli bir gün geçirebilirsiniz. Son olarak, pek çok malzemeyi burada toptan fiyatına satın alabileceğinizi de belirtelim.

Kadıköy Çarşı yakınlarındaki Vahap Bey Sokak ve Bekçi Sokak tuhafiyelerle dolup taşıyor. Dikiş, nakış, örgü, keçe gibi hobilerin meraklıları buralardan uygun fiyatlarla gerekli malzemeleri temin edebilirler.

hobilik alışveriş
 
 
Müzik meraklıları Galata, Pera ve Kuledibi civarını adım adım arşınlamalılar. Aradığınız hemen hemen her çeşit enstrümanın hem sıfır hem de ikinci ellerini satın alabileceğiniz bu civarda ayrıca enstrümanınız için gereken pek çok aksesuarı da bulabilirsiniz. Buralardaki dükkanlara ilham almak ve bilgi edinmenin yanı sıra, dilediğiniz enstrümanı denemek için de uğrayabilirsiniz. Notalar ve kayıt, prova stüdyolarının yanı sıra pek çok mekanda özel ders almak da mümkün.
 
hobilik alışveriş
 
Güven Sanat ise pek çok resim meraklısının uğrak mekanlarından. Tuvaller, boyalar, envai çeşit kağıt, fırça ve kalemler… Sadece resim için değil, ebrudan gravüre, hattan tezhibe, heykelden ahşap boyamaya pek çok hobi için gereken malzemeleri burada bulmanız mümkün. Çizmek ve boyamak ise derdiniz Güven Sanat’ın İstanbul’daki şubelerinden birine uğrayabilirsiniz.
 
 
hobilik alışveriş
 
Puzzle yani yapboz meraklılarının alışveriş işi daha kolay. Ama yine de zaman zaman insan nadir bulunan farklı bir yapboz bulmak isteyebiliyor. Bunun için online alışveriş epey revaçta olsa da, birkaç mekan var ki, uğramadan geçmeyin deriz. Moda Caddesi üzerinde yer alan Puzzle Galeri bu adreslerden biri. 3 boyutlu puzzle’lar mı istersiniz, mozaikler mi, binlerce parçalık devasa tablolar mı… Kişisel tasarımlara kadar pek çok seçeneği birarada incelemek isteyen yapboz meraklıları mutlaka göz atmalılar. Ayrıca büyük kırtasiye ve oyuncakçılarda da aradığınız yapbozu bulabilirsiniz.
 
hobilik alışveriş
 
Hayyam Pasajı fotoğrafçılığa merak saranların keşfetmesi gereken ilk durak. Son model fotoğraf makinelerinden tutun, antika modellere, aksesuarlardan objektiflere, analogdan dijitale, çantalar, tripodlar derken fotoğrafçılıkla ilgili aradığınız herşeyi bulabileceğiniz bir mekan burası. Sirkeci’de yer alan Hayyam Pasajı ayrıca pek çok profesyonel fotoğrafçının da uğrak mekanı olarak biliniyor. Piyasa araştırması, son teknolojileri keşif veya fotoğrafçılıkla ilgili pek çok sorunuza cevap bulmak için uğramalısınız.
 

Marangoz atölyelerinin hobilik alışverişle ne alakası var demeyin. Dekorasyon, ahşap boyama ve bazı DIY (Kendin Yap) projesi için işinizi epey kolaylaştıracak mekanlar marangoz atölyeleri. Ölçünüzü alın ve marangoz atölyesinin yolunu tutun. Basit bir çizim istediğiniz siparişi verirken oldukça yardımcı olacaktır.

Outdoor spor meraklıları ise gereken malzemeleri Kadıköy Çarşısı ve Karaköy civarındaki outdoor spor mağazalarından temin edebilirler. hobilik alışverişZaten outdoor faaliyetlerine katılmaya niyetliyseniz çadır, uyku tulumu, giyim, kamp ocağı, mat gibi pek çok olmazsa olmaz malzemeyi birarada bulabileceğiniz bu iki mekanı es geçmeniz pek mümkün değil.

Bisiklete merak saranlar bisikletin kendisini ve kask, reflektör, eldiven, zil ve pompa gibi gerekli aksesuarların çoğunu Eminönü ve Sirkeci civarındaki bisikletçilerden temin edebilirler. Ayrıca Unkapanı Köprüsü‘nün altındaki bisikletçilere de uğramakta yarar var.

Fidanlıklar da hobilik alışveriş membaları arasında yerini almalı. Bonsai, meyve sebze, çiçek, ikebana, teraryum gibi pek çok hobi için ihtiyacınız olan malzemelerin hemen hemen hepsini fidanlıklardan satın alabilirsiniz. Özellikle toprak satın almak için mutlaka fidanlıklara uğramanızı tavsiye ediyoruz.

Ve tabi ki çağımızın en devasa alışveriş merkezi: internet! Online alışverişin her türlüsü olur da hobilik alışveriş olmaz mı? Pek çok hobi malzemesini satın alabileceğiniz birkaç site önerisinde bulunabiliriz:

  • www.funbou.com
  • www.hobisitesi.com
  • www.hobievi.com
  • www.hobimarketim.com
  • www.tahtakalehobi.com

Alışverişe çıkan meraklılar için önerilerhobilik alışveriş

  • Alışverişe çıkmadan önce ihtiyaçlarınızı belirleyin ve mutlaka bir alışveriş listesi oluşturun.
  • Bir hevesle gördüğünüz her malzemeyi satın almayın. Alışverişi tadında bırakın. Her proje için ayrı bir alışveriş listesi oluşturun ve bu listenin dışına çıkmayın.
  • Birkaç farklı yerden fiyat almayı ihmal etmeyin. Bazı hobi malzemeleri oldukça yüksek fiyatlı olabiliyor. Ancak kısa bir araştırma ile uygun fiyatlı bir seçeneğe rastlayıp tasarruf yapabilirsiniz.
  • Büyük yapı marketleri ve kırtasiyelerde de pek çok hobi malzemesini bulabileceğinizi hatırlatalım. Hatta bazı hobi malzemeleri için semt pazarlarına da bakmakta fayda var.
  • Hobinizi geliştirmek için katıldığınız bir kurs varsa, buradaki eğitmenlerinizden ve sınıf arkadaşlarınızdan da alışveriş için uygun mekanlar hakkında fikir alabilirsiniz.

Keyifli alışverişler!