Çilek Takı Yapımı

Bahar geliyor. Şu son soğuk günleri de atlatalım artık içimiz kıpır kıpır olacak, çiçeklere, böceklere kavuşacağız. Soğuktan evden çıkamadığımız şu günleri de baharda uçuş uçuş elbiselerimizin üzerine takacağımız takıları yaparak geçirsek ya? Hem de kendi tasarımımız olacak.

Bahar geliyor. Şu son soğuk günleri de atlatalım artık içimiz kıpır kıpır olacak, çiçeklere, böceklere kavuşacağız. Ruhumuz canlanacak, rengarenk giyinmeye takıp takıştırmaya başlayacağız ve kendimizi sokaklara atacağız 🙂 Soğuktan evden çıkamadığımız şu günleri de baharda uçuş uçuş elbiselerimizin üzerine takacağımız takıları yaparak geçirsek ya? Hem de kendi tasarımımız olacak. Belki de takı tasarlama işini geliştirip bundan para bile kazanabilirsiniz. Eğer böyle bir düşünceniz varsa ‘Meraklısı İçin Takı Tasarımı‘ yazımıza da bir göz atın derim 🙂 

Çilek mevsimi gelip de gerçeğine kavuşana kadar gelin kendimize çilekli bir takı yapalım. Bunun için bize bolca kırmızı düğme gerekecek. Kolayca oluşturacağınız bu çilekleri takı haline getirmeseniz de, süslü yemek masalarınızın dekorasyonunda kullanabilirsiniz ya da kapı girişinize çiçeklerden bir minik çelenk yapabilirsiniz. Hayal etmesi size kalmış, eminim bir çok varyasyon bulabilirsiniz. Şimdi gelelim yapılışına ve kullanacağımız malzemelere.

çilek takı

Malzemeler

  • Bir sürü kırmızı düğme
  • Yeşil alüminyum tel 1/16 inç kalınlığında, çilek başına yaklaşık 4 inç uzunluğunda bir ip gerekir.
  • Takı yapımında kullanılan ince kerpeten
  • Zincirler
  • Zincir bağlantı malzemesi
  • Kulağa takabilmek için klipsler
  • Yeşil keçe yada kullanmak istediğiniz bir kumaş
  • Çilek taçını şeklinde bir şablon çizin
  • Makas

Malzemeleri hobi malzemesi satan dükkanlardan kolayca bulabilirsiniz. 

Yapılışı

1.Adım

Yeşil keçe kumaşınıza çilek taçlarını çizin ve dikkatlice kesin. Sonra bu yaprakların tam ortasından iki küçük delik açmanız gerekiyor. 

takı yapımı

2.Adım

Teli şekildeki gibi kıvırıp küçükten büyüğe doğru resimdeki gibi düğmeleri sıralayın. Üst düğme yine daha küçük olmalı, sonrasında şeklin çileğe benzeyip benzemediğine bir bakın 🙂 En sonuna yeşil keçeden yaptığınız yaprağı yerleştirin ve teli şekildeki gibi kıvırın. İki telin bir ucunu bir çöp şiş yardımıyla düzgün bir yuvarlak olacak şekilde kıvırıyorsunuz. Bir mandal yardımıyla diğer teli de bu kancanın etrafına doluyorsunuz. Ya da takı kerpeteniniz varsa bu işlemi onunla yapabilirsiniz. Daha sonra çileğin taç yapraklarını düğmelerin üzerine gelecek şekilde yapıştırabilirsiniz. Yapacağınız takıya göre ne kadar çileğe ihtiyacınız varsa aynı işlemleri uygulayarak devam edin.

düğmelerden takı yapımı

çilek takı yapımı

3.Adım

Yüzük yapmak için kolay bir şekilde halka oluşturmak için parmağınızın genişliğinde bir şey bulun. Yaklaşık 8 cm kırmızı alüminyum telden bir parça kesin. İkiye katlayın ve yukarıda yaptığımızın tersine şekildeki gibi büyükten küçüğe düğmeleri dizin. tellerin ucunu parmağınız genişliğinde bulduğunuz silindirin etrafında bir tur döndürün. Sonra telin bir ucunu çileğin tabanında bir kaç sefer dolayın ve sağlamlaştırın. İşte bu kadar 🙂  Çocuklarınız veya kendiniz için eğlenceli bir bahar takısı olacak. 

yüzük yapımı