Yeni Yıl Yenilik Zamanı

Madem yeni yıla girdik bazı şeyler de yenilenmeli diyenlerdenseniz sizler için önerilerimiz var. Bakalım yeni yılda siz neler yapmaya karar vereceksiniz.

31 Aralık gecesi saatler 00.00’ı gösterdiğinde yepyeni bir yıl başladı. ‘Madem yeni yıla girdik bazı şeyler de yenilenmeli’ diyenlerdenseniz sizler için önerilerimiz var.

1. Saçlarınızı değiştirin

Yoğun, yorucu, belki keyifli ama zorluklarla geçen bir yılın sonunda sadece siz değil eminiz ki saçlarınız da yıpranmıştır. Belki kırıkları vardır belki de şekle ihtiyacı vardır. Haydi kalkın ve saçlarınızı kestirin. Modellere iyi bakmayı unutmayın belki bu sene marjinal bir model kullanmak istersiniz.

2. Evinizi değiştirin

Bu cümlenin altından birçok anlam çıkartılabilir. Biz size en kolayını ve en ucuzunu söyleyeceğiz. Evinizde en çok kullandığınız odanın karşısına geçin ve bir bakın. Elinizde neler var, her şey nerede? Şimdi onları kafanızda yeniden yerleştirin. Size en yeni gelecek şekilde kurgulayın kafanızda. Kurgulamanız bittikten sonra üzerinize rahat bir şeyler giyin ve eşyaları çekiştirmeye başlayın. Elbette imkanı olan mesaklılar yeni bir yaşam alanına da taşınabilir.

3. Müzik tarzınızı değiştirin

Bugüne kadar belki çok sakin müzikler dinlediniz, belki de en sert melodilerle hayatınızı sürdürdünüz. Arada sırada kulağınıza çalındı ama kendi tarzınızın çok da dışına çıkmadınız. Yeni yılın geri kalanında buna da hazırlık yapın. Arkadaşlarınızdan öneriler alın, kendinize tarzınız dışında bir liste hazırlayın ve birkaç gününüzü bu melodilerle geçirmeye çalışın. Belki müziğiniz hayatınızın başka alanlarını da etkiler.

4. Ekran görüntüsünü değiştirin

Sürekli elimizin altında olan telefonlarımızda da değişiklik yoluna gitmek önemli olacaktır. Ekran görüntülerini seçerken kimimiz sevdiğimiz karakterleri kullanıyoruz kimimiz de telefonda bulunan görüntüleri. Sevdiğimiz insanları ekranda bulundurmak hep çocukça algılanıyor. Şimdi bunu da değiştirmenin zamanı. Telefonunuzu elinize alın ve en sevdiğiniz insanlarla olan bir fotoğrafınızı seçin. Şimdi ayarlardan onu ekran görüntünüz olarak belirleyin. Her gördüğünüzde mutlu olacağınıza teminat verebiliriz.

5. Seyahate çıkın

‘Seyahat ne zamandan beri yenilik oldu’ diyenler olabilir. Bu seyahatte bunu dememeniz için farklı bir yola gideceğiz. Kocaman bir Türkiye haritası alın elinize ve gözünüzü kapatıp parmağınızı bir yere koyun. O çıkan yere gidin. Yurtdışı herkesin hayalidir ama bu sene yakınlarınıza bakın. Eminiz ki hem müthiş bir tecrübe hem de yeniliğin zirvesi olacaktır.

6. Sevdiklerinize yazın

Kimilerine göre yazmak boş bir iş gibi görünebilir ya da kimsenin okumadığı neye yarar denebilir. O zaman sürekli kullanmaya alıştığınız telefonlarınızı elinize alın, rehberden istediğiniz bir kişiyi seçin ve ona yazın. Ne düşünüyorsanız, içinizden ne geliyorsa, ne hissediyorsanız. Çocukça diyebilirsiniz ama bu sene çocuklaştığınız bir yıl olsun.

7. İçinizden geleni söyleyin

Şimdi de yanınızda kim varsa sönün ve konuşun. Ne düşündüğünü umursamadan, belki de sonunu düşünmeden yapın bunu. Değişimi göreceksiniz.

8. Çocukluk yapın

Bu yılın en iyi yeniliği çocuklaşmanız olsun. Zorunluluklarınızdan sıyrıldığınız anda olgun davranmayı da bir kenara bırakın ve aslında hep içimizde bir yerlerde saklı olan çocuğu uykusundan uyandırın. Bırakın o şarkılar söylesin, resimler çizsin, oyunlar oynasın, gülsün, ağlasın. Siz sadece ona kulak verin ve akışına bırakın.

Bu kararları vermenin ne kadar zor göründüğünü biliyoruz. Ancak ilk adımı attığınızda, her şeyin nasıl değiştiğini göreceksiniz. Haydi şimdi içinizden 10’da geriye doğru sayın. 0 dediğinizde seçtiğiniz değişikliği yapmak için hazırsınız.

Mutlu yıllar 🙂