Sevdiklerinizi Isırın

Kurabiyeleri sevmeyen yoktur herhalde özellikle çocuklar rengarenk kurabiyelere bayılırlar.. Peki bir de bu kurabiyeler sevdiklerinizin portresi şeklindeyse veya sevdiğiniz her hangi bir emoji? Biz söyleyelim tadından yenmez 🙂

Kurabiyeleri sevmeyen yoktur herhalde özellikle çocuklar rengarenk kurabiyelere bayılırlar.. Peki bir de bu kurabiyeler sevdiklerinizin portresi şeklindeyse veya sevdiğiniz herhangi bir emoji? Biz söyleyelim tadından yenmez 🙂 Tesadüfen karşılaştığımız BenKuki markasının yaratıcıları Fatma ve Sultan ile tanıştık, kendileri ile bu güzel fikirleri hakkında sohbet ettik. Çocuklarınızın, sevgilinizin, eşinizin portresini kurabiye kalıbı yaptırıp sevdiklerinizi ısıra ısıra yiyebilin diye bu keyifli sohbetimizi sizlerle paylaşıyoruz 

Merhaba öncelikle sizi biraz tanıyalım mı? 

Fatma: BenKuki, kişiye özel kurabiye kalıbı tasarımı ve üretimi yapan bir girişim. Çizgisel forma çevirebildiğimiz her şeyi kalıba dönüştürebiliyoruz. Fotoğraflar, hayvan figürleri, emojiler, firma logoları, tatlı çocuk resimleri… Müşterilerimiz ne talep ederse, onlara özel olarak hazırlayıp üretimi gerçekleştirebiliyoruz.

ben-kuki-kalip.png

Bu fikir nereden doğdu?

Sultan: İki yakın arkadaş olarak sevdiklerimize, ailemize, minik yeğenlerimize tatlı sürprizler yapmaktan keyif alıyoruz. Sevdiklerimize güzel şekillerde ve figürlerde kurabiyeler yapalım istedik ama bunu da şeker hamuru kullanmadan doğal ve daha sağlıklı nasıl yapabiliriz diye düşünerek başladı hikayemiz. Üretim sürecinde hiç yabancılık çekmedik. Çünkü ben mekatronik mühendisiyim ve günümüzde prototiplemede özellikle kullanılan üç boyutlu yazıcılar konusunda hizmet veren bir girişimin kurucu ortağıyım. Fatma da grafik tasarımcı ve özellikle minimal illustrasyon konusunda sürekli yeni çalışmalar üretiyor. Böylece güçlerimizi birleştirip, bu becerilerimizi geliştirerek çevremizden gelen sipariş taleplerini de almaya başladık.

kurabiye.png

Kalıpları oluştururken nasıl bir süreç işliyor?

Fatma: Portre kurabiyeler isteniyor ise, önce müşterimizden fotoğrafını yollamasını istiyoruz. Bu fotoğraf üzerinden üretime uygun şekilde sadeleştirerek bir çizim gerçekleştiriyoruz. Daha sonra çizim üç boyutlu olarak modelliyor ve 3D yazıcı ile üretimini gerçekleştiriyoruz. Üç iş günü içinde kargoluyoruz.

Farklı kurabiye kalıpları ve figürler de yapıyor musunuz?

Fatma: İstenilen her türlü şekilde kurabiye kalıbı üretebiliyoruz. Hayvan figürleri, çizgi karakterler, doğum/bebek/düğün gibi özel günler için kalıplar yaptık sıklıkla. Son dönemde emoji kurabiye kalıplarımız da oldukça popüler. Bir de firmalar kendi kurum kimliğine uygun olarak logolarının kurabiye kalıplarını bize ürettiriyor.

benkuki.png

Hangi malzemeleri kullanıyorsunuz? Bu malzemenin insan sağlığına bir etkisi var mı?

Sultan: Kurabiye kalıplarımızı mısır ve şeker kamışı gibi bitkisel ürünlerden elde edilen bir plastik olan PLA ile üretiyoruz. Tamamen sağlığa zararsız olan bu malzemenin gıda ile temasında da bir sorun bulunmuyor. Ufak bir hatırlatma, bu ve pek çok plastik gibi bu ürünü de fırınınızda unutmayın, sadece yüksek ısıya dayanıklı olduğu söylenen ürünlerinizi fırında kullanın.

Pişirme ve kurabiyeyi de yapıyor musunuz? 

Sultan: Şu an için sadece kurabiye kalıbı üreticisiyiz. Tabii ki bizim de bir butik kafe açma, farklı kalıplarımız ve farklı tarifleri burada deneyimleme hayalimiz var. 🙂

sevdiklerinizi-isirin.png

Peki bu kalıplarla her hangi bir tarif pişirilebilir mi yoksa bir püf noktası var mı?

Fatma: Hazırladığımız her kalıpla beraber müşterilerimizle bir de kurabiye tarifi ve püf noktaları da paylaşıyoruz. Annelerimiz bizim için kalıpları denedi, kurabiyeler hazırladı. Bu süreçte de malzeme ölçüsünden kıvama kadar pek çok bilgi verdiler. Bu bilgilere uyulduğunda çok iyi sonuç veren bir BenKuki tarifi ortaya çıktı.

İnsanların kendi yüzlerinden kurabiye yaptırma fikrine bakış açısı ne oldu?

Fatma: Çok olumlu ve sıcak dönüşler aldık. Zaten sloganımız da “Sevdiklerinizi ısırın!” Ebeveynler çocuklarıyla eğlenceli bir mutfak etkinliği yapabildikleri için, yaşdaşlarımız doğum günü buluşmalarında eğlenceli olduğu için, çiftler tatlı bir jest için, firmalar marka değerlerine tat kattıkları için tercih ediyor. Ayrıca şeker hamuru kullanmadan figürler oluşturabildiği için daha sağlıklı kurabiyeler hazırlayabiliyor anneler.

kurabiye-kalibi-benkuki.png

Yeni bir fikir bulma ve hayata geçirme konusunda Meraklısı İçin ziyaretçilerine neler söylemek istersiniz?

Sultan: Bilginin ve yaratıcılığın peşinden giderek denemekten ve ilerlemekten vazgeçmemelerini öneriyoruz.

Sipariş verebilmek için kendilerine instagram hesaplarından ya da www.benkuki.com adresinden ulaşabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun 🙂