Para Harcamadan Evinizin Konforunda Yapabileceğiniz Hobiler

Hobiler çoğu zaman fazladan para harcanması gereken işler gibi görünebilir. Bu yazımızda aslında para harcamadan da hem kendinize vakit ayırıp hem de eğlenebileceğiniz hobileri derledik.

Yabancı Dil Öğrenmek 

Yabancı dil öğrenmek kimi zaman bir hobi gibi görünmez ve çoğunlukla genç yaşlardan itibaren zorunlu olarak öğretilmeye çalışıldığından zorunluluk gibi gelebilir. Aslında yeni bir dil öğrenmek hem çok eğlenceli aynı zamanda da eğlenirken kendinizi geliştirebileceğiniz bir hobi olabilir. 

Yeni bir dil öğrenmeye kendinizi keşfederek başlayabilirsiniz. Farklı dillerde diziler izleyerek, farklı kültürleri araştırarak öğrenmek isteyeceğiniz dili seçebilirsiniz. 

YouTube başta olmak üzere pek çok farklı şekillerde yeni bir dil öğrenebilirsiniz. Bir Chrome eklentisi olan ‘Language Learning with Netflix’i Chrome’a eklerseniz Netflix içerisinde çift altyazılı şekilde dizileri izleyebilir ve dillerin yapısını daha kolay öğrenebilirsiniz. Bu gibi pek çok farklı ücretsiz yol bulunuyor. 

Ayrıca yeni bir dil öğrenmek karşınıza çıkabilecek yurt dışı fırsatlarını da sizler için daha ulaşılabilir hale getirebilir. Bunun dışında iş başvurularında da öne çıkmanızı sağlayabilir.

Blog Yazmak

Aslında küçüklüğümüzden beri günlük tutarak bir biçimde blog yazıyor sayılırız. Blog yazmak ücretsiz bir hobi olmasının yanı sıra aynı zamanda kafanızı boşaltmaya da yarayacak türden bir hobi olabilir. 

Artık hemen her konuda blog yazılabiliyor. Ne zaman, kimin, neye ihtiyacı olduğunu bilemezsiniz. Kendinizi rahatlatırken, aynı durumda olan farklı insanlarla tanışma olanağınız da olur.

Blog yazmak için yeni bir site oluşturmanıza da gerek yok. Bunun için kurulmuş siteler de bulunuyor. Ayrıca hiç internetle uğraşmak istemiyorsanız başta dediğimiz gibi günlük tutabilirsiniz. Blog şeklinde günlük yazabilirsiniz.

Meditasyon Yapmak

Hem bir spor hem de bir hobi olabilir. Vücudunuzu güçlendirirken aynı zamanda zihninizi de dinçleştirebilirsiniz. 

Kendiniz için vakit ayırdığınızda biraz sakinleşmek ve kendinizi rahatlatmak için meditasyonu bir hobi olarak edinebilirsiniz. 

Satranç Oynamak

Satranç aslında hemen herkesin okulda bir şekilde öğrendiği ve üzerine gitmediği bir spordur. 2020 senesinde Netflix’te The Queen’s Gambit isimli dizinin çıkmasıyla popülerliğini katlayan bir aktivite haline geldi. 

Satranç oynamak için fiziksel olarak bir satranç seti almanıza da gerek yok. Chess.com gibi sitelerde ücretsiz olarak satranç oynayabilirsiniz. Ayrıca bu gibi uygulama ve siteler sayesinde her oynamak istediğinizde de kendinize eş aramak zorunda kalmazsınız. 

Satranç eğlenceli ve hırslı olmanın yanı sıra güzel de bir beyin jimnastiği yaptırır. Her açıdan güzel bir aktivite olarak hobileriniz arasında yer alabilir. 

Fotoğraf Çekmek 

Aslında ilk düşünüldüğünde çok para gerektiren bir aktivite gibi görülebilir ancak günümüzde teknolojinin de gelişmesiyle artık elimizdeki telefonlarla da çok güzel fotoğraflar çekebiliyoruz. 

Fotoğraf çekmek çok farklı şekillerde yapılabilir. Portre fotoğrafçılığı, nesne fotoğrafçılığı, manzara fotoğrafçılığı, mekan fotoğrafçılığı, gezi fotoğrafçılığı ve saymakla bitmeyecek farklı alanlarda fotoğrafçılık yapılabilir. 

Ayrıca bu hobinizi Instagram, Pinterest gibi platformlarda da paylaşarak geri dönüşler alabilir, zamanla kendinizi geliştirebilirsiniz. 

 

Kim bilir belki hobilerden birinde yeterince iyi olduğunuzu hissettiğinizde işiniz haline de getirebilirsiniz. 

Umuyoruz ki bu yazı ile hayatınıza renk getirebilecek aktivitelerin aslında çok da maliyetli olmadığını gösterebilmişizdir.