Mahabis ile Ayaklara Özgürlük

Mahabis ayakkabıları herkesten önce siz keşfedin istedik. Kullanım alanı farketmeden taban rengini bile o günkü modumuza göre değiştirebileceğimiz bu ayakkabımsı terliklerle sizleri tanıştırmak istedik.

Sokağa hiç patikleriyle veya ev terlikleriyle çıkan var mıdır? Rahatlığı seviyoruz ama o kadar da değil, sneakerslarla idare ediyoruz. Sanırım öyle bir moda akımı başlasa bir çoğumuzun hoşuna giderdi. Kim istemez ki nereye giderse gitsin, evinde patiğiyle geziyormuş hissiyatında olsun. Ama tabi ki tarzımız da rahatlığımız kadar önemli. Öyle sıradan bir terlikle de dışarı çıkmaz istemeyiz. Hal böyle olunca birileri bizim yerimize bu duruma çare bulmuş ve hem tarz hem de ev terliği tadında bir ayakkabı ortaya çıkarmış. Biz de bu keşfimizi meraklıları ile buluşturalım, Mahabis ayakkabıları herkesten önce siz keşfedin istedik.

mahabis-ayakkabi.jpg

‘Indoor or Outdoor, Just Slip On and Go’ sloganı ile çıkış yapan Mahabis’ler şimdiden 100 ülkenin moda severlerini ele geçirmiş durumda. Yakında Türkiye’yi de kasıp kavuracağını söylememiz mümkün. Çünkü Londra çıkışlı, minimal tasarımlı ve bir o kadar da fonksiyonel olan ürün, bizlere yepyeni bir ayakkabı tarzını sunmuş. Özellikleri ile de fazlasıyla dikkatleri çekecek gibi görünüyor.

 

mahabis-terlik.jpg

Mahabis’e aslında rahatına düşkün jenarasyon düşünülerek tasarlanmış olan fonksiyonel bir terlik dememiz daha doğru olur. Onu diğer ayakkabılardan ayıran özellik de işte tam olarak bu. Tasarımcılar Hindistan, İskandinav ülkeleri ve Fas gibi yerlerden, onların farklı kültür yapılarından etkilenmişler. Kullanım alanı farketmeden, konforun heryerde sağlanılması gerektiğine inanan ekip bu düşünceden yola çıkarak tasarımlarını geliştirmiş. Çok da iyi yapmış. Sonuçta ortaya, çıkabilen tabanları sayesinde hem evde hem sokakta giyebileceğimiz, hatta taban rengini bile o günkü modumuza göre değiştirebileceğimiz bu ayakkabımsı terlik çıkmış.

mahabis-sleeper-2.jpg

Ayrıca ayakkabının hem kışlık hem de yazlık versiyonu bulunuyor. Kışlık olanlarda dış yüzeyde keçe kullanılırken iç kısmında ise koyun postu, polyester ve yün karışımı kullanılmış. Gerçekten evimizdeki patik sıcaklığından ve rahatlığından dışarıda da bizi mahrum bırakmak istememişler. Yazlık versiyonunda ise dış yüzeyinde sıcak yaz aylarında ayağınıza nefes aldıracak bir materyal kullanılmış. Arka kısmında da kaldırdığınızda ayakkabı, indirdiğinizde ise terlik gibi giymenizi sağlayan, tasarımın bir parçası olan kısım var. Daha ne olsun. Tasarımcılar rahatımız için ellerinden geleni yapmışlar.

mahabis slippers 8

Ne diyelim bu modifiye harikası ayakkabı rahatına düşkünlükte sınır tanımayan gençler için gayet mükemmel bir buluş olmuş. Ben de onlardan biri olarak, ayakkabı Türkiye’ye gelse de ayaklarımız sokaklarda özgürlüğünü ilan etse diyenlerdenim.