Kış Hobileri | Soğuk ve uzun gecelerde yapılabilecek hobi önerileri | örgü örmek, yemek yapmak ve dahası

Havalar biraz soğudu ve kış yavaştan kendini göstermeye başladı. Hava artık daha serin ve yazın bitimiyle her şey daha ciddiymiş gibi gelmeye başladıysa orada bir durun.

Aslında tam da bu havalar yeni bir hobi edinmek için oldukça iyi. Günler kısa olsa da artık geceleri yeni şeyler öğrenmek için çok daha fazla vaktiniz var. Sizin için eğlenebileceğinizi ve aynı zamanda vaktinizi değerlendirme konusunda size iyi geleceğini düşündüğümüz hobileri toparladık.

Turşu Yapmak

Bakıldığında bir hobi gibi görünmese de eğer sabırlıysanız ve işiniz bittiğinde bir şeyler yiyebileceğiniz bir hobi istiyorsanız turşu yapmak tam size göre! Sonbahar ayları turşu yapmak için en iyi aylardandır.

Ek olarak turşu yaptığınızda aynı zamanda sonucunda kendinize yiyecek bir şeyler yapmış da oluyorsunuz. Kendi bahçenizden topladığınız sebzelerle olmasa da, tadını kendi zevkinize ayarlayabiliyor olmak büyük bir özgürlüktür.

Ekmek Yapmak

Evet yine işinizin bittiğinde karnınızın doyacağı türden bir hobi. Ekmek yapmak dediysek de sadece tek usül ekmekten bahsetmiyoruz. Pek çok farklı şekillerde ekmek yapılabilir. Örneğin focaccia ile hem ekmek yapabilir hem de bir ressam edasıyla ekmeğinizi süsleyebilirsiniz. Focaccia hakkında detaylı bir yazımız da var. O yazımıza da buradan ulaşabilirsiniz.

Yoga Yapmak

Çok yaratıcı bir hobi gibi görünmese de aslında yoga yapmak bedeninizi daha iyi tanımak, neler yapabildiğini görmek için oldukça heyecan verici bir hobi olabilir.

Hobinizi yaparken aynı zamanda fiziksel ve mental sağlığınıza iyi gelecek bir şeyler istiyorsanız yoga yapmak bunların başında geliyor diyebiliriz.

Örgü Örmek

Aslında küçük yaşlardan beri ailemizdeki büyüklerin ellerinde kışa yaklaşırken ve kış boyunca hep örgüye dair bir şeyler görürüz. Kış gelirken edinilebilecek en iyi hobilerden de biridir. Günün stresinden uzaklaşmak ve kafanızdaki derin düşünceleri kovuşturmak adına örgü örmeye başlayabilirsiniz.

Başlangıçta bir atkı ya da şapka gibi daha basit olacak şeylerle başlayabilirsiniz. Bir bakmışsınız kış bitmeden kendinize kazak bile örebilecek hale gelmişsiniz…

Çorba Yapmak

Bakıldığında sadece yemek için her gün klasik çorbalardan yapıyor olabilirsiniz. Bunu biraz değiştirebilir ve kendinize yeni bir hobi edinebilirsiniz. Basit tarifler kadar oldukça karmaşık ve yapboz gibi tarifler de var.

Ayrıca her gün farklı çorbalar içmek kendinize iyi hissettirir. Yeni lezzetler denemek ve bu lezzetleri sizin hazırladığınızı bilmek kendinize olan güveninizi tazelemenizde yardımcı olaiblir.

Yazılım Öğrenmek

Eğer tüm bunlar sizin için fazla el işi ve beceri istiyor, siz ise sadece vaktinizi keyifli ve yararlı başka bir şeye harcamak istiyorsanız bu hobi size göre olabilir.

Bu başlık pek çok yerde karşınıza çıkmıştır. Yazılım öğrenmek son zamanlarda teknoloji dünyasında oldukça popüler bir iş gibi görünse de elbette bir hobi de olabilir. Ayrıca yazılım öğrenirken bir yandan da teknoloji ile alakalı yeniliklerden haberdar olabilirsiniz.

Tüm bunları toparlayacak olursak sonbahar ve kış ayları yeni hobilere girişmek ya da eski hobilerimizi yeni mevsime göre biraz güncelleyerek vakitlerimizi değerlendirebileceğimiz zamanlar.

Umarız bu yazımızı keyifle okumuşsunuzdur. Eğer sizin de hobi önerileriniz varsa yorumlarda belirtmeyi unutmayın.