Kahve ile Eskitme

Eski ve nostaljik görünümleri kim sevmez ki? Gelin kahve ile kağıtları eskiterek onlara yeni bir kişilik kazandıralım!

Hepimiz, zaman zaman defterlerimizin ya da çalışma kağıtlarımızın üzerine kahve dökmüşüzdür. Çoğu zaman istenmedik bir olay gibi görünse de bu durumu bir hobi haline getirmek mümkün.

Kahve ile eskitme, aslına bakılırsa tam da böyle mutlu küçük kazaların ardından ortaya çıkmıştır. Kahve dökülen sayfaların zamanla eski bir parşömen kağıdı gibi göründüğünü fark edenler bunu bir hobi haline getirme kararı almışlar.

Peki kahve ile eskitme nasıl yapılır?

Öncelikle daha da eski ve kullanılmış bir görüntü için kağıdımızı buruşturuyoruz. Ne kadar sıkı şekilde buruşturulursa o kadar daha kırışık görünür.

Sonrasında buruşturduğumuz kağıdı açıyoruz. Açtıktan sonra ilk etapta su ile de ıslatılabilir. Suyun yanı sıra yine ilk ıslatmayı kahve ve çayla da yapabiliriz.

Bu ıslatmayı spreyli bir şişe ile ya da bir kasedeki suya/çaya/kahveye diş fırçasının ucunu sokup sonrasında parmağımızla çekerek de püskürtebiliriz.

Sonra biraz kurumasını bekleyerek istediğimiz şekilleri ve lekeleri alana kurutup ıslatmaya devam edebiliriz.

Farklı şekillerde kağıtları yıpratmak da mümkün. Örneğin kağıtların ucunu yakarak ya da düz olmayacak şekilde yırtarak da eskitme sağlanabilir.