Hayalinizdeki İşe Kavuşabilirsiniz!

Kim istemez ki sevdiği işi yapmayı, hayatımızı sürdürmek için çalıştığımız işe giderken her gün belki de bir çoğumuz bunun hayalini kuruyoruz.. Öncelikle severek yapabileceğiniz işin ne olduğunu bulmak gerek eğer bunu biliyorsanız ve kendinizden eminseniz bu güzel bir başlangıç, tebrikler!

Herkes sevdiğiniz işi yapmanızı söyler, bunu söylemek kolaydır ancak uygulamaya gediğinizde zorluklarla karşılaşmanız muhtemel.. Kim istemez ki sevdiği işi yapmayı, hayatımızı sürdürmek için çalıştığımız işe giderken her gün belki de bir çoğumuz bunun hayalini kuruyoruz.. Öncelikle severek yapabileceğiniz işin ne olduğunu bulmak gerek eğer bunu biliyorsanız ve kendinizden eminseniz bu güzel bir başlangıç, tebrikler! 

Eğer henüz bir işiniz yoksa ya da çalıştığınızdan işten memnun değilseniz ve hangi işi yaparken daha mutlu olacağınızı bilmiyorsanız hemen araştırmaya başlayın. Sizi motive edip, mutlu eden sizi heyecanlandıran veya şaşırtan bir iş ile karşılaşırsanız o noktada bir durup nefes alın. Aramayı bırakın ve bu iş koluna yoğunlaşın. Sizi bu işte motive eden şeyler, ilginizi çeken şeyler nedir bunları düşünün. Diyelim ki bu işi yapmaya başladınız nasıl bir hayatınız olur, neler hissedersiniz her biri ile ilgili uzunca kafa yorun. Hatta arkadaşlarınızla, ailenizle, sizi iyi tanıyan insanlarla da tartışın bu konuyu. Biz de hayalinizdeki işi bulabilme yolunda kendinizi nasıl motive edeceğinize dair bazı tavsiyeler araştırdık.

hayalimizdeki iş

Hayatınızı Düzene Sokun

Yapmaktan mutlu olacağınız işi bulmadan önce yapmanız gereken ilk iş hayatınızda belki de fark etmediğiniz sevmediğiniz ve sizi oyalayan şeylerden kurtulmaktır. Niye ya mı? çünkü önemsiz şeylerden kurtulmak hayatınızda yapmak istediğiniz şeyler için size yer açacaktır. Gününüzü boşa harcayan, önemsiz vakit geçirmenize sebep olan her şeyden kurtulun! Hayatınıza bir değer katmayan sizi oyalayan ve hedeflerinizden uzaklaştıran şeylerdir bunlar. Güzel başlangıçlar için bir adım atmakta tereddüt etmeyin.

Zihniniz Üzerinde Çalışın 

Sevdiğiniz işi bulabilmek için öncelikle bunu yapmanın sizin için gerçekten mümkün olduğuna inanmalısınız. Zihninizden;

‘Tabi ki insanların sevdikleri işleri yapmaları mümkün ancak bu benim için geçerli değil, çünkü ben … ‘

‘Arkadaşım, ailem, … vb. yapmayı düşlediğim işi beğenmediler, bu nedenle muhtemelen benim için de iyi olmayacak. Sanırım yaptığım işi yapmaya devam etmeliyim.’ gibi düşünceler mi geçiyor?

Zihniniz, düşünceleriniz yapmak istediğiniz her şeyi yapabilmeniz için sizin en önemli parçanızdır. Büyük düşünün, sadece bulunduğunuz olumsuz koşulların etkisi altına girer ve karamsar düşünürseniz sahip olduğunuz potansiyeli öldürürsünüz. Tam tersi etrafınızdaki olanakları görün, neleri oldurabileceğinizi, neleri değiştirebileceğinizi görmeye çalışın ve buna inanın. Hayalinizdeki işin var olduğunu ve sizin onu bulup yapabilme kabiliyetinizin olduğunu biliyorsunuz, ortadaki engelleri kaldırmak sizin elinizde.

Kalbinizin derinliklerinde işin yalnızca hayatınızı sürdürmek için bir şey olduğunu düşünüyorsanız sadece bir iş işte diyorsanız ve hayallerinizdeki işe kavuşmanın bir klişe olduğunu düşünüyorsanız öncelikle zihninizde derinlemesine bir çalışma yapmanız gerekir. Bu düşüncelerden sıyrılmadan hedeflerinize ulaşmanız güçleşecektir.

hayalinizdeki iş

Alışmayı Reddedin

Yakın zamanda gerçekleştirilen 142 ülkedeki Gallup araştırmasında insanların %87 sinin işi ile bir bağ kurmadığını ve severek yapmadığını keşfetti. Yüzde seksen yedi gerçekten çok trajik bir rakam. Bu aynı zamanda çevrenizdeki bir çok kişinin de sizi kariyeriniz ile ilgili olumsuz yönlendireceği anlamına geliyor. Etrafınızdaki insanların olumsuz düşüncelerine ve kötü tavsiyelerine kulak asmayın. Sizi bu düzene alışmak zorunda olduğunuza başka seçeneklerin zor olacağına ikna etmeye çalışan insanlardan uzak durun. Kariyerinde mutlu ve başarılı olan insanları araştırın, ulaşabiliyorsanız onlarla arkadaşlık kurun ve tavsiyeler alın. Omuzlarınızı silkelemekten vazgeçip bir an önce sizi motive edecek başarılı mentorları örnek almaya başlasanız iyi edersiniz. 

Hayal Ettiğiniz Hayatı Düşünün 

Kendinizi felakete sürüklemenin bir yolu, o kariyerin sizi ve hayatınızı nasıl etkilediğini hiç düşünmeden bir kariyerin peşinde sürüklenip gitmektir. Hayal ettiğiniz hayat nedir? Tek başınıza ya da küçük bir ekiple çalışabileceğiniz bir iş mi isterdiniz? Büyük bir şirketinizin olmasını yoksa kendi küçük şirketinizi mi? Esnek saatlerde mi çalışmak isterdiniz? 

Yani genel olarak hayatınızın nasıl olması gerektiğini düşünüyorsunuz? Şu anda tüm cevapları bilmiyor olabilirsiniz elbet, bu hiç sorun değil. Hayalinizdeki hayat hakkında bildiklerinizi yazmaya başlayın. Kendiniz ve hayalleriniz hakkında daha net bilgiler edinmeye başlarsanız, kararlarınız ve yapmak istedikleriniz de kafanızda belirginleşecek. 

İdeal hayat beklentinize ve ve zamanlamanıza uyacak şekilde bir kariyer belirlemeli ve o yolda ilerlemelisiniz. 

hedefe ulaşmak

İçinizdeki Gücü ve Tutkuyu Keşfedin

Doğuştan gelen güçlü yönleriniz neler? Güçlü yönler derken becerilerinizden bahsetmiyoruz ikisi çok farklı şeyler. Örneğin, insanlarla iletişim kurmakta çok iyi olabilirsiniz. Bunun gibi güçlü yönlerinizi anlayıp bu özelliklerinizi üst düzeye çıkarabileceğiniz potansiyeldeki kariyer imkanlarına başvurabilirsiniz. Tutkularınız, sizi heyecanlandıran işler nelerdir? Eğer bunları keşfeder ve bu yönde ilerlemeye başlarsanız pazartesi sabahları uyandığınızda işe heyecanla ve istekli bir şekilde gitmeye başlayabilirsiniz. 

sınırları aşmak

Harekete Geçin

Hayalinizdeki kariyeri gerçekten yaratmak istiyorsanız karşınıza çıkan engellerde yolda bir şeylerle çarpıştığınızda asla vazgeçmemeli ve ilerlemeye devam etmelisiniz. Ruhunuzu benliğinizi yakıp kavuran ve ulaşması asla imkansız olmayan bir hedef bu. Hayallarinizdeki işe kavuşabilirsiniz, kendinizi küçümsemeyin! 

Hayalinizdeki kariyerini gerçekten oluşturmak istiyorsanız, yolda çarpıştığınızda bile büyük bir harekete geçmeniz gerekecek. Hayallerinde kavga eden kişi olmak mı istiyorsun, yoksa rahat bırakan kimse var mı? Sevdiğiniz işi yapmak ne kadar kötü? Gerçekten hayallerinizin hayatını yaratmak istiyorsanız, kendinizi böyle hissetmediğiniz zamanlarda defalarca harekete geçmeniz gerekecek.

Ruhunu tutuşturan ve tamamen parlatmanızı sağlayan işi yapabilirsiniz. Hayalinizdeki kariyerine devam edin.