Gözlerini Aç ve Sanatı Keşfet

Fransız bir sanatçı olan Edward Degas’ın söylediği gibi ‘Sanat sizin ne gördüğünüz değildir, onu başkalarına nasıl gösterdiğinizdir’. Alexa Meade bu sözleri söyleyen sanatçının ölümünden tam 100 yıl sonra bu vizyonu hayata geçirecek yeni bir yol bulmuş. Resimlerinde oluşturmak istediği kompozisyonu neden gerçek bir insan vücuduna uygulayarak yapmayayım ki demiş ve yaşayan 3 boyutlu portrelerini bizlere…

Sanatı, sanatçıyı ve tüm sanat dallarını çok seviyoruz. Ancak bir de bildiğimiz herhangi bir sanat dalına yaratıcılığını katarak ona farklı bir form veren, değer katan sanatçılar olunca o işleri daha bir çok seviyoruz. Fransız bir sanatçı olan Edward Degas’ın söylediği gibi ‘Sanat sizin ne gördüğünüz değildir, onu başkalarına nasıl gösterdiğinizdir’. Alexa Meade bu sözleri söyleyen sanatçının ölümünden tam 100 yıl sonra bu vizyonu hayata geçirecek yeni bir yol bulmuş. Resimlerinde oluşturmak istediği kompozisyonu neden gerçek bir insan vücuduna uygulayarak yapmayayım ki demiş ve yaşayan 3 boyutlu portrelerini bizlere sunmuş. Meade, insan vücudunu oluşturmak istediği kompozisyona göre milim milim boyuyor ve bu çalışmaları fotoğraflarla ölümsüzleştiriyor. 

alexa meade insan portreleri

‘Aslında bu 3 boyutlu dünya alışık olduğumuz bir şey ancak üzerinde ufak tefek ince oynamalar yapınca bambaşka bir şeymiş gibi geliyor. Bu iki boyutlu bir resim sanatı dünyasına benziyor ve sanki zor zamanlarımızda bizi sarmalıyor’ diyor Meade. Siz de Alexa’nın sanatını keşfedin ve bu rengarenk dünyanın etrafınızı sarmasına izin verin 🙂

alexa meade paint

Bir tablodan fırlamışcasına boyalı insanlarla, boyanmamış renksiz Dünya’yı tanıştırdığınızda sonuç çarpıcı oluyor.  

Meade’nin bir sanatçı olarak ortaya çıkışı da eserleri kadar ilginç olmuş. Kendisi politika ile uğraşırken bir blogda sanatı ile ilgili yaptığı bir paylaşım bir anda politikayı bırakıp sanata yönelmesine yol açmış. Paylaştığı post bir gecede viral olmuş ve insanlar çılgınca beğeni yapıp, işlerini satın almaya başlamışlar ve ondan ilginç şeyler yapmasını istemişler. Meade ‘Bu gerçekten ilginçti, bütün hayatım bir gecede değişti’ diyor. 

meade resimleri

Meade ‘Sanatımın bir şeyleri farketmek, görmek için yeni bir yol olduğunu düşünüyorum’ diyor. Bir keresinde yaşadığı bir olayı şöyle anlatıyor; ‘’Bir keresinde bir kadın bana mektup yazmıştı, ilişkisinde kötü muamele gördüğünü ve benim işlerimi gördüğünde içindeki kadının dış dünyaya gösterdiği yüzünden tamamen farklı olduğunu keşfetmiş. Bana sayemde artık hayatında bir şeyleri değiştirmeye karar verdiğini ve ilişkisinden ayrılmak için cesaretini topladığını söyledi. Ben ilişkilerdeki şiddeti ifade eden hiç bir şey tasarlamamıştım ancak birisi hayal edebileceğimin de ötesinde yarattıklarımla bu şekilde bir bağlantı kurdu.’ diyor.

Meade’nin yaptığı işler dünyaca ünlü bir marka olan Ralph Louren’in de dikkatini çekmiş ve 2014 yılında birlikte bir reklam çalışması yapmışlar. 

En kötü modellerinin kendisinin en iyi modeli olmak isteyen kişiler olduğunu söylüyor. Modellerine onları boyarken sakince durmaları gerekmediğini, içlerindeki kişiliği yansıtmalarını, rahatça konuşup hareket etmelerini istediğini söylüyor. ‘Çünkü onları bir karikatüre dönüştürmek istemiyorum, içlerindeki enerjiyi olabildiğince mükemmel bir şekilde yansıtmak istiyorum.’ diyor. 

İşte kendi ağzından Meade’nin hikayesi böyle, o insanlara dünyayı farklı bir bakış açısından göstermek için çabalıyor. Dünya’da, gördüğümüzün çok daha ötesinde keşfedilmesi gereken güzellikler var. 

alexa meade 3 boyutlu portre

Gerçekliğin sınırlarını aşıp daha derinlere bakmaya başladığımız zaman orada çok ilginç şeyler keşfedebiliriz.

Alexa Meade’nin süpriz bir evlilik teklifini, iki boyutlu hareketli objeler haline getirdiği bir proje’nin resimleri. Sevgiliisi, kız arkadaşını sadece sanatçıyla eğlenceli bir çekim yapmak için ikna etmiş. Kendisine evlenme teklif edileceğinden haberi olmayan bu şanslı kız, çekimler sırasında erkek arkadaşının çıkardığı yüzükle bir anda şok oluyor. Çiftin yaşadığı duygu durumları, sevinçleri o güzel anlar Meade’nin fotoğraf karelerinde ölümsüzleşiyor. 

alexa meade evlilik teklifi

alexa meade resimleri

meade painting