Evde Yapılabilecek Hobi Önerileri

Sonbaharın pastel tonları her yeri sarmaya başladı. Açık alan aktivitelerinden vazgeçmek zorundaysanız üzülmeyin. Evde yapılabilecek hobi önerileri, yaşam alanınıza değer katıyor.

Sonbaharın pastel tonları her yeri sarmaya başladı. Açık alan aktivitelerinden vazgeçmek zorundaysanız üzülmeyin. Evde yapılabilecek hobi önerileri, yaşam alanınıza değer katıyor. Hobilerin ruhuna uygun olarak evde de aktif olmak mümkün hâle geliyor. Dünya üzerinde ilginç hobi türleri var. 47 yaşında olup saçını 7 metre uzatan kadın gibi… Çinli Rouen Tang’ın (80) ilerlemiş yaşına rağmen her gün 8 saatini sinek öldürmeye ayırması gibi…

Biz daha faydalı ve iyileştirici hobilerden yanayız. Sıcacık ortamınızda keyifle üretmeye ne dersiniz? Öyleyse buyrun sizin için derlediğimiz hobi önerileri…

1. Enstrüman Çalmak

enstruman-calmak.jpg

Müziğin zamanı ve mekanı yok. Tutkularınızı yansıtan enstrümanı bulmanız yeterli. Bir mızıka bile sanatsal yolculuğunuza eşlik edebiliyor. Günümüzde internet gibi bir mucize olduğu sürece, enstrümanınıza dair her şeyi öğrenebilirsiniz. Bol bol pratik yaparak bu konuda ustalaşmanız an meselesi olacak.

2. Origami

origami-2.jpg

Kağıt katlama sanatı… Kimileri için büyük bir tutku. Evde yapılabilecek hobilerden biri olan origami ile harikalar yaratabilirsiniz. Üstelik karmaşık malzemelere de ihtiyacınız yok. Renkli kağıt parçaları ile kendi harikalar diyarınızı oluşturmanız mümkün. Origaminin sabır ve konsantrasyon becerisini artırdığını da not düşelim.

Origami ile tanışmak isteyen meraklılara ayrıca daha önceki blogda yer verdiğimiz Kağıda baktım bir tane, origami gördüm bin tane yazımıza göz atmalarını tavsiye ederiz.

3. Kek ve Pasta Süslemek

pasta-susleme.jpg

Bazı hobiler biraz fazla lezzetli… Evdeyken en çok mutfakta vakit geçirmeyi sevenlerden misiniz? Öyleyse burnumuza nefis kek ve pasta kokuları geliyor. Bu hobiyle hem günlük yaşamın stresinden uzaklaşabilir hem de nefis tatlar geliştirebilirsiniz. Sıra dışı, renkli ve lezzetli pastalarınızı sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın.

4. Takı Tasarlamak

taki-tasarimi.jpg

Malzemeleri hazırlayın, süslenme vakti! Takı tasarlamak evde yapılabilecek en sanatsal hobi türlerinden biri… Kendin yap hobi türlerine meraklıysanız bu fikir ilginizi çekecek. Elbette ki boncuklardan aletlere kadar malzemelere ihtiyacınız var. Ama işinizi daha detaylı kılmak için öncesinde tasarladığınız takıyı çizerek işe başlayabilirsiniz. Ortaya çıkan sonucu görselleştirmek büyük haz verecek.

5. Dil Öğrenmek

dil-ogrenmek.jpg

O yabancı dili hep öğrenmek istediniz. Ama bir türlü kursuna gidemediniz. Neden şimdi olmasın? Eğitiminiz hobinize dönüşebilir. Online dersler alabilir, e-kitaplar ile rotanızı çizebilirsiniz. Mobil uygulamarla pratik yaparak yabancı dilinizi geliştirebilirsiniz. Öğrenmek istediğiniz dilde müzik dinlemeyi ve film izlemeyi de unutmayın.

6. Nakış Yapmak

nakis.jpg

Rengarenk iplikler ve incecik iğneler geri dönüyor. Gün, hayatı canlandırma günü… Nakış yapmak hem el becerinizi geliştirir hem de kreatif ufkunuzu genişletir. Sevdiklerinize hediyeler tasarlayabilirsiniz. Modern simgeleri işleyerek geleneksel tutkunuzu daha çağdaş bir forma kavuşturabilirsiniz