Ev Dekorasyonu Fikirleri

Evinizde her gün aynı şeyleri görmekten sıkıldınız ve değişiklik mi istiyorsunuz? O halde bu yazı tam size göre!

Pandeminin de hayatlarımıza girmesiyle evlerimizde geçirdiğimiz vaktin artması ile çabuk sıkılabiliyor olmamız çok normal.

Evlerimizde yapacağımız çok küçük değişikliklerin bile evin tüm havasını değiştirebilir.  Örneğin çok eski bir vazoyu alıp rengini değiştirerek bile bir değişiklik yaratmış oluruz. O zaman gelin küçük dokunuşlarla evinizi nasıl daha farklı ve taze göstereceğinizi görelim.

  Galeri Duvarlar

Ev dekorasyonu denildiğinde ilk akla gelen şeyler elbette tablolar. Boş duvarlar evi ruhsuz ve sıkıcı hale getiriyor olabilir ya da çok önceden alınmış tek bir tablo ile evinize istediğiniz hayatı katamamış gibi hissediyor olabilirsiniz. Bunu düzeltmenin en iyi yolu bunu değiştirmek. Özellikle son zamanlarda trend olan galeri duvarlar hem evin havasını değiştirecek hem de aradığınız o sıcaklığı evinize verecektir.

Farklı boyutlardaki çerçeveler ile kolayca yapabileceğiniz galeri duvarlar evinizi aşırıya kaçmadan dolu gösterecektir.

Tüyo:

Eğer kiracıysanız ve ev sahibiniz bir duvara bu kadar çok çivi çakmanıza izin vermiyorsa çift taraflı bantlar ve daha hafif çerçeveler kullanabilirsiniz.

  Vurgu Duvarı

Vurgu duvarı genellikle bir odadaki derinliği artırmak için ya da daha sıcak bir hava katmak için evlerde tercih edilen bir dekorasyondur.

Genellikle tek bir duvarın daha koyu renge boyanması ile elde edilir. Bazen bu duvara şekiller ya da farklı elementler de eklenebilir.

Ayrıca bir duvarı diğer duvarlardan ayırmanın bir diğer yolu da duvar kağıdı kullanmaktır. Farklı renk veya desenlerde bir duvar kağıdı alarak evinize yine bir vurgu duvarı eklemiş olursunuz.

Tüyo:

Taş desenli bir duvar kağıdı ile yaşam alanınıza daha rüstik bir görünüm kazandırabilirsiniz.

  Yuvarlak Köşeler

Evlerimizdeki keskin köşeler ruh halimizi agresifleştirebilir ve modumuzu düşürebilir. Bazı çalışmalarda yuvarlak köşeli mobilyaların ya da dekorasyon araçlarının evdeki ruh halini yükselttiği gözlemlenmiştir.

Tüyo:

Halihazırda oldukça keskin hatları olan bir koltuk takımını direkt olarak yumuşatamazsınız ancak bunun için koltuğunuzun köşesine ekleyeceğiniz bir battaniye ya da örtü işinizi görecektir. Böylece mobilyalarınızın köşeleri daha yumuşak olacaktır. 

  Bitkiler

Ev içerisinde bitkilerin olması yalnızlık hissini azalttığı gibi gözünüzün önünde bir yaşamın büyüdüğünü görmek de mutluluk verecektir. Her gün bitkilerin sorumluluğunu almak ve onların büyümesini izlemek iyi bir duygu uyandıracaktır.

Tüm bunların dışında yeni yastıklar, yeni halılar ve perdeler ile de evin modu değiştirebilir. İş ev dekorasyonuna geldiğinde oldukça özgürsünüz ve istediğiniz şekilde evinizi süsleyebilirsiniz.