Bana kişiliğini söyle sana hobini söyleyeyim

Hobilerin neler, denildiğinde suskun kalanlardan mısın? Hadi gel kişiliğindeki ipuçlarını kullanarak seni müstakbel hobinle tanıştıralım.

Hobilerin neler, denildiğinde suskun kalanlardan mısın? Hep bir hobin olsun istedin ama sonuç hüsran mı? İnsanlar hobileriyle eğlenip sosyalleşirken sen iç geçirerek keşke ben de böyle yetenekli olsam mı diyorsun? Hey, aslında sen de en az onlar kadar sanatçı ruhlu ve yeteneklisin. Yapman gereken tek şey kendinin, kişiliğinin sesini dinlemek. Hadi gel kişiliğindeki ipuçlarını kullanarak seni müstakbel hobinle tanıştıralım.

Arkadaş canlısı, sosyalleşme delisi misin?

O halde grupça yapılan etkinlikler tam sana göre. Briç veya go oynayabilir, tiyatro gruplarına katılabilir, dans edebilirsin. Hepsinde de insanlarla iç içe olacak, keyifle vakit geçirip sosyalleşeceksin. Tek yapman gereken ilgi ve yeteneğine göre birini seçmek.

Meraklı ve sabırlı mısın?

Koleksiyonculuk tam sana göre. Bu hobi koleksiyonunu yaptığın alanda uzmanlaşmanı sağlarken dünyayı daha iyi algılamana ve anlamana yardımcı olacak. Araştıracak, emek verecek, merak edecek ve istediğini elde etmek için sabredeceksin. Hayatın kendisi de böyle değil mi zaten?

Yerinde duramayan bir maceracı mısın?

Senin ilacın doğada; rafting, dağcılık veya yamaç paraşütü… Kendini doğanın kollarına bırak; o sana istediğin hareketi ve macerayı verecek. Bu sporlardan birine başlamak hem zinde ve formda kalmanı hem de senin gibi macera tutkunlarıyla tanışmanı sağlayacak.

Yalnızlıktan hoşlanan bir melankolik misin?

Dünyanın belki de en faydalı hobilerinden birini yapabilir, kitap okuyabilirsin. Bir müzik aleti çalabilir, farklı kültürlere-dillere ilgi duyuyorsan dil öğrenebilir veya yazı yazabilirsin. Fotoğraf çekmek, resim yapmak veya daha otantik bir uğraş istiyorsan örgü örmek tam sana göre. Yalnızlığın keyfini bu hobilerle çıkarabilir, hem aklını hem ruhunu besleyebilirsin. Henüz karşılaşmadıysan, seni Postcrossing ile tanıştıralım.

Teknoloji ve mekanik tutkunu musun?

Sizi maket uçak veya bilgisayar oyunları bölümüne alıyoruz efendim. Maket gemi ve uçak, bilgisayar oyunları, tasarım programları, internet uygulamaları; birini seç. Bu hobiler zekanı geliştirirken el becerilerini güçlendirecek. Ayrıca bir blog sayfasında deneyimlerini meraklılarla paylaşabilir ve blog yazarlığını da başlıbaşına hobi edinebilirsin. Unutma, bilgi paylaştıkça çoğalır.

Kültür-sanat nereye ben oraya diyenlerden misin?

Okuma atölyeleri, münazara kulüpleri, yaratıcı yazarlık kursları, yeteneğin varsa resim ve heykel gibi sanat dalları seni bekliyor. Sosyal olanlar rehberli kültür turlarına katılabilir, bilgisine bilgi katarken yeni yerler keşfedip yeni arkadaşlar edinebilirler.

Dikkat dikkat! Hobicilere sesleniyoruz!

Hobinizi seçerken tabii ki öncelikle kişiliğinize uygunluğuna, ardından sizi gerçekten eğlendirip eğlendirmediğine ve sürdürülebilirliğine bakmalısınız. Yapmak istediğiniz hobileri internette araştırabilir, ilginizi çekenlerin sevdiğiniz yönlerini not alabilir, böylece sizi hayatın rutininden ve stresinden sihirli bir değnekmişçesine kurtaracak uğraşın hangisi olduğunu kolayca belirleyebilirsiniz. Bir de hobinizi kesinleştirmeden gerekli malzemeleri satın almayın ki umduğunuzu bulamayıp sıkılırsanız paranız boşa gitmesin.