Kendin Yap Projeler İle Tüketme Üret!

Evinizi bambaşka bir havaya sokmak düşündüğünüz gibi masraflı olmayabilir. Artık klasik ev dekorasyonları yerine farklı objeleri ve malzemeleri amaçları dışında kullanarak yeni bir şey yaratmak çok daha farklı ve dinamik bir hava katıyor evlerimize.

Evinizi dekore etmek istiyorsunuz ama masraflı olacağından mı korkuyorsunuz? Evinizi bambaşka bir havaya sokmak düşündüğünüz gibi masraflı olmayabilir. Artık klasik ev dekorasyonları yerine farklı objeleri ve malzemeleri amaçları dışında kullanarak yeni bir şey yaratmak çok daha farklı ve dinamik bir hava katıyor evlerimize. Hem de masrafsız, tüketme üret felsefesi ile 🙂 Pet şişelerden konserve kutularına, plastik kaşıklardan eski ahşap merdivenlere kadar bir çok farklı malzeme ve eşya ile harikalar yaratabilirsiniz. Hayal gücünüzü sınırlamayın yeter 🙂

Evdeki Malzemelerden Avize Yapmak

Artık salonun tam ortasında sallanan kocaman şıkır şıkır avizelerin modası çoktaan geçti. Tabi ki bir odayı şık gösteren aksesuarların başında geliyor avize ama öyle çok para vermeden evinizdeki malzemelerden de avizenizi yapabilirsiniz.

plastik-kas-iklar-avize.jpg

Resimde gördüğünüz bu avizeyi yapmak için ihtiyacınız olan tek şey plastik kaşıklar, 5 litrelik bir pet şişe ve yapıştırıcı. Öncelikle kaşıkların saplarını kısaltıyorsunuz. Sonra kaşıklar resimdeki gibi birbirinin üstüne binecek şekilde, pet şişenin üzerinde sıra sıra delikler açıyorsunuz. Son işlem olarak kaşıkları yapıştırıcı silikon ile beraber deliklere yerleştirdiğinizde avizenizi istediğiniz yere asabilirsiniz.

dantel avize

Bu dantel avize için ise sadece bir balona ve evdeki artık kullanılmayan dantellerinize ihtiyacınız var. Balonu şişirip bir tutkal yardımıyla dantelleri üzerine yapıştırıyorsunuz, sertleştirici bir sprey sıkıyorsunuz. Kuruduktan sonra ortaya çıkan görüntü gayet güzel.

Bir de sizler için seçtiğimiz bu pratik alternatifler var. Evdeki cupcake kağıtlarınızı birleştirerek, rendelerinizi, askılarınızı kullanarak da yapacağınız bu modeller evinizde çok şık duracak.

askilardan-avize.png

rende-avize.png

screen-shot-2016-10-12-at-4-33-32-pm.png

Eski Eşyaları Farklı Bir Eşyaya Dönüştürmek

Eskiyen eşyalarınızı atmayın, onlara yeniden hayat verin! Eski valizinizden çocuğunuz için bir koltuk veya bir sehpa yapabilirsiniz. Koltuğu yapmak için valizin boyutlarında alacağınız bir sünger ve bir kaç metre kumaş yeterli olacak. Sonrasında bir marangoza ayak kestirip onları da valizinizle aynı renge boyayacaksınız. Sehpa için bu kadarına bile gerek yok. Yanlızca ayak kestirip valize montelemek gerekiyor. Bunlar sadece örnekler siz evinizin dekoruna göre kullanacağınız malzemeleri çeşitlendirip bambaşka şeyler de yaratabilirsiniz.

eski-bavullardan-koltuk.jpg

Bahçenizde çürüyen eski tahta merdivenlerle bir kıyafet askılığı yapma fikrine ne dersiniz. Bu fikri illa yatak odanızda kullanmanız da gerekmiyor, koridora yada evin girişine portmanto ve ayakkabılık olarak da düşünebilirsiniz. Ya da bildiğiniz doğal gaz su borularına oldukça farklı bir stil kazandırıp duvarınıza bu şekilde uygulayabilirsiniz. Buradan ilham alabilir ve kendi eviniz için farklı şekillerde deneyebilirsiniz.

tahta-merdivenden-askiliklar.jpg

Kullanılmayan tahta merdivenini alıp bir güzel boyayabilirsiniz, sonra da duvara monte edip askılarınızı da üzerine astınız mı böyle tatlı bir askılık ortaya çıkıyor. Üstüne resimdeki gibi kutular yerleştirip daha işlevsel hale getirebilirsiniz.

Ya da resimdeki gibi iki tane merdivenin arasına askıları asmak için alelade bir boru yerleştirip alt kısmına da iki tane tahta raf yerleştirerek yine ucuz ve tasarım bir gardopa sahip olabilirsiniz.

Tahta Paletlerden Mobilya Yapmak

kendin yap kanepe

Bu gördüğünüz tahta parçalarını artık nerelerde kullanmıyorlar ki, eminim ki bir çok yerde siz de karşılaşmışsınızdır. Sehpadan, yatağa kadar bir çok mobilya çeşidini bu tahta paletlerle yapabiliyorsunuz ve harika görünüyorlar. Sadece onu nasıl boyadığınıza ve nasıl yerleştirdiğinize bağlı ortaya çıkacak olan ürün. Lego parçaları gibi düşünün ve hayal gücünüzü sınırlamayın. Yapacağınız mobilyalar için ihtiyacınız olan aletler testere, el değirmeni, matkap ve çekiç, bunlar haricinde yapmak istediğiniz işleme göre küçük aletlerde kullanabilirsiniz. Palet kullanımının popüler olmasının en önemli sebebi ucuz ve fonksiyonel olmaları, tabi bir de yapımının kolay olması. Güzel uygulamalar ile oluşturacağınız mobilyaları isterseniz bahçenizde isterseniz evinizde kullanabilirsiniz.

ahsap paletler ile dekoratif mobilyalar

Kavanozlardan Dekoratif Objeler Yaratmak

kavanozdan dekorasyon

Var olan kavanozlarınız ve oyun hamurlarını kullanarak bambaşka bir dekoratif eşyaya kavuşabilirsiniz. Önce beyaz renkli oyun hamuru kullanarak tüm kavanozu güzelce kaplıyorsunuz. Ardından bir pencere olacak şekilde kare olarak bir bölümünü açıkta bırakıyorsunuz. Sonrasında da beyaz zemin üzerine kahve tonlarından oluşan bir kapı şekli oluşturarak ve pencere olarak bıraktığınız bölümlere de pencere şeklini veriyorsunuz. Kalan renkli oyun hamurlarını kullanarak evin etrafını çiçekler ve çimenlerle doldurabilirsiniz. Evin üzerini renkli oyun hamurları ile dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Kapak kısmını da aynı şekilde istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Dekoratif bir görüntüye kavuşmuş olan kavanozunuzu aydınlatma yada mumluk olarak dkullanabilirsiniz.

Ya da özellikle mutfak dekorasyonunuz için kullanabileceğiniz boş kavanozlarınızın içerisine kuru nohut veya fasulyeleri bir kaç cm yükseklikte olacak şekilde yerleştirip ardından tam ortalarına kalın ve renkli mumlardan yerleştirerek kavanozların yan kısımlarını zincirler ile tutturarak duvara asabilirsiniz. Kavanoz kapaklarını delerek mumların hava alamasını sağlamanız gerekiyor. Dilediğiniz yerde bu dekoratif mumluğu kullanabilirsiniz.

Kendin yap projelerine bir kere başladınız mı bir daha bırakamayacağınızı söylemeliyim. Kendi eşyalarınızı yaratmaya ve üretmeye başladığınızda kendinizle övünüp daha mutlu olacaksınız. Belki de yepyeni fikirler deneyip başkalarıyla siz paylaşmaya başlayacaksınız.