Artan yünler çöp kutusuna değil, iş başına!

Artık yünlerden oluşan minik yumaklarla olan ilişkinize biraz renk katmaya var mısınız? Haydi o zaman, hem işe yarar hem de şipşirin örgülere dönüştürün onları!

Kazaktır, hırkadır, atkıdır, beredir ördünüz. Artan minik bir yün yumağı kaldı. Bu yumağı çöpe atmamışsınızdır herhalde, değil mi? Ama bir kenarda, sepetlerde, poşetlerde, kutularda biriken minik yumaklar da boylarına bakmadan biraz fazlaca yer kaplamaya başlamış olabilirler. Eminiz ne zaman örgü örmek için elinizi atsanız siz onlara, onlar size bakıyorlardır.

Artık yünlerden oluşan bu minik yumaklarla olan ilişkinize biraz renk katmaya var mısınız? Haydi o zaman, hem işe yarar hem de şipşirin örgülere dönüştürün onları!

artık yünartık yün
Elbise askılarınızı biraz renklendirmek için elinizin altındaki artık yün çeşitlerini kullanabilirsiniz. Hem askıların o sevimsiz plastik görüntüsünden kurtulursunuz, hem de narin giysileriniz için pufuduk askılar edinmiş olursunuz. Yünleri askıların ölçüsüne uygun borular şeklinde örmeniz yeterli.

 
Kim demiş örgü bardak altlığı olmaz diye? Ne işe yarayacağını bilemediğiniz o atkı artığı yün var ya hani… İşte onu ister kare, ister daire, isterseniz de yaprak şeklinde örerek değişik bardak altlıkları yaabilirsiniz. Hem kendinize, hem de dilerseniz hediye olarak sevdiklerinize.
 
artık yün

 
artık yün

Gözlük kılıfı, bozuk para kesesi, kalem kutusu, hatta tığ veya şişleriniz için çantacıklar… Çoğu için sadece düz bir dikdörtgen örüp kenarlarından birleştirmeniz yeterli. Gerisi minik bir fermuar veya düğme dikmeye bakar. Minik kılıflar, küçük keseler, şirin çantacıklar için artık yünler iş başına!

 
 
 
 
 
artık yün
O kazaktan artan yünü kitap ayracı örerek değerlendirmeye ne dersiniz? Özellikle ince yün ipler kullanarak dümdüz bir dikdörtgen şeklinde öreceğiniz ayraçlar kitaplarınızın da içini ısıtabilir. Hatta dilerseniz ucuna bir de ponpon ekleyebilirsiniz!

 

artık yün
 
Sıradaki önerimiz hem örgü hem takı meraklısı bayanlar için geliyor! Üç tane ince uzun yün şerit örün. Sonra bu üç şeridi saçınızı nasıl örüyorsanız aynen o şekilde örerek birleştirin. Uçlarını da dikerek klips takınca nefis bir kolye yapmış olacaksınız, İsterseniz örgü kolyenin bileklik versiyonunu da deneyebilirsiniz.
 
 
 
artık yün

Artık yünlerinizi hediye paketlemek için de kullanabilirsiniz. Biraz saman kağıdı, biraz ponpon, rengarenk ipler… Hediyenizin kendisi kadar güzel paketler yapmak hem de çok basit hem de minik yumakları değerlendirmek için şahane bir alternatif!

artık yünMinik yumaklar cüsselerinin aksine dekorasyona kocaman katkılar sunabilirler. Basit bir şişe, biraz yün, birkaç dal parçası ve tutkal ile neler yaratabileceğinize bir bakın!artık yün İlaç, gazoz, parfüm… Ne şişesi olursa olsun. Etrafına biraz tutkal sürüp yün iplerle çepeçevre sarın. Parklardan bahçelerden topladığınız kuru dalların ucuna da rengarenk ponponları yine tutkal yardımıyla sabitleyin. El yapımı ponpon çiçeklerinizi yepyeni vazonuza koyun. Ortamın havası anında değişecek!

Dekorasyona el atmak isteyen meraklılar için bir fikir daha geliyor! Bu hem basit hem de eğlenceli projeyle artık yünleri hayata döndürebilirsiniz. Biraz alüminyum tele ihtiyacınız olacak. Önce bir pense yardımıyla yeterli uzunluktaki tele istediğiniz şekli verin. Yazı olur, figür olur. Yaratıcılığınızı kullanın. Ardından tek yapmanız gereken şekil verdiğiniz teli artık yünleriniz ile sarıp sarmalayarak renklendirmek. Bu kadarcık!

 
artık yün

Minik ve renkli üçgenler örmekten kolayı mı var? Farklı renklerdeki artık yünlerinizi eşit boyutlarda üçgencikler oluşturacak şekilde örün. Yine artık bir yün ipe boylu boyunca dizin ya da dikin. Kapı girişlerine dekor, partilere süsleme veya çocuk odalarına renkli bir dokunuş isteyen meraklılar için birebir!

artık yün

Azıcık yünle dünya tatlısı örgüler. Eşittir bebek giysileri! Patikler, bereler, hırkacıklar, hatta yamalı battaniyeler. Kendi bebeniz için olsun, bebek bekleyen eşe dosta olsun her halükarda şirinlik abidesi değiller mi? İster örgüdeki becerilerinizi geliştirmek için örün, ister oyuncak ayınızı giydirin. Bebek giysileri minik porsiyonları ile adeta artık yünlerinizi çağırıyor.

artık yün

Peki ya amigurumi yapmaya ne dersiniz?