Montessori metodunun öncelikli amacı; çocuğa kendi deneyimlerini yapması için fırsat tanımak ve bunu gerçekleştirebilmesi için de gerek duyduğu olanakları sağlamaktır.
Her çocuk öğrenmek ister. Bu durumda eğitim sürecinin özü bir "kendi kendini eğitme" sürecidir. Bunun yanında bir de içsel inşa planı vardır. Bu nedenle Montessori pedagojisi doğrudan ve kararlı bir şekilde çocuk ve ihtiyaçları konusunda bilgi edinir.
Hazırlanan bir çevrede çocuk Maria Montessori'nin geliştirdiği öğretici materyallerle deneyimler yaşar ve çevreyi kavrar. Bu çevrede özel olarak eğitilmiş eğitimciler dikkatli ve saygılı bir şekilde çocuğa refakat ederler. Eğitimciler her bir çocuğun, duyarlı evrelerinde belirli bir öğrenme içeriğine karşı hassas olduğunu bilirler. Yani hazırlanan bu ortamın şekillendirici elemanları yetişen bireyin gelişim düzeyine uygundur ve sürekli öğrenme işlemini sürdürmesinde teşvik edicidir.
Dönüşüm Atölyesi, bu eğitim metodundan yola çıkarak "3-5 yaş arası" çocuklarla yaz sürecinde "Montessori Metoduyla Yaratıcı Drama Atölyesi" gerçekleştiriyor. Atölyemiz haftada 2 gün - 1 saatlik olan eğitim, toplam 12 hafta sürüyor. Bu özel eğitim için sınıf mevcudu "6 kişi"yle sınırlıdır.
Tüm grup eğitimlerinde kaparo ödemesi ile birlikte ön kayıt yapılması zorunludur. Sınıfın açılması katılımcı sayısına bağlı olarak değişir.
Yaratıcı Dramanın Genel Kazanımları:
- Birlikte çalışma becerisi
- Çözüm üretme yeteneği
- Heyecan kontrolü
- Dinleme becerisi
- Empati kurma
- Sosyal gelişim
- Hayâl gücü
- Yaratıcılık
- Motivasyon
- Duygularını tanıma ve değerlendirebilme
- Öfke kontrolü
- Kaygı ve stres kontrolü
Montessori Metodunun Genel Kazanımları:
- Çocuk, kendi bireysel beceri ve ilgi alanında kendi hızıyla gelişir.
- Dikkatini yoğunlaştırmayı öğrenir
- Çalışma isteiğini ve zevkini geliştirir
- Üretken olur
- Toplumsal bir varlık olur
- Kaygılarını en doğru şekilde nasıl dışa vurabileceğini öğrenir
- Özgüvenini ve sorumluluk duygusunu geliştirir
- Disiplini içselleştirir
- Bir problemi nasıl tanımlayacağını ve onu çözmek için nasıl çalışılacağını öğrenir
- Kendisine ve başkalarına karşı saygı duymayı öğrenir