Tatile Giderken Yüklerinizden Kurtulun

İşte yılın en rahat geçireceğiniz zamanı geldi çattı, tatil zamanı! Planlar yapılsın, bavullar hazırlansın ve bir an önce yola koyulsun. Yanlız o tatil bavulunu hazırlamak dünyanın en heyecanlı ama bir o kadar da zor işi, özellikle kadınlar için 🙂

İşte yılın en rahat geçireceğiniz zamanı geldi çattı, tatil zamanı! Planlar yapılsın, bavullar hazırlansın ve bir an önce yola koyulsun. Yanlız o tatil bavulunu hazırlamak dünyanın en heyecanlı ama bir o kadar da zor işi, özellikle kadınlar için 🙂 

Her günün sabahına ayrı, akşamına ayrı bir kıyafet, ayakkabısı, takısı, aksesuarı derken en son kendimizi valizin tepesinde tepinirken buluyoruz. E bunun bir de sahili var, saçı başı, makyajı var derken bavullar da isyan ediyor. Şahsen benim bir keresinde bu şekilde uğraşırken bavul patlatmışlığım ve acilen gidip yenisini almak zorunda kalmışlığım var. Mümkün olsa dolabımızı sırtlayıp götüreceğiz! Aslında imkan olsa.. 🙂 Çünkü nerden bilelim biz, bakalım o günkü modumuz o yanımıza aldığımız kıyafeti giymeye uygun olacak mı. Değil mi ama.. Neyse neyse sanırım şimdiye kadar hiçbirimiz bunu başaramadık. Bavulu ne kadar doldursak da hep bir şeylerimiz eksik kaldı, ah o elbiseyi neden almadım diye ahlanıp vahlandık. Götürdüğümüz bir çok şeyi de kullanmadan geri getirdik.

kapanmayan valiz

Tamam şimdi aç gözlülüğü bırakıyoruz ve bu sefer götüreceğimiz eşyaları azaltmayı deniyoruz 🙂 Şimdiye kadar tatilde mutlaka yanınıza almanız gereken şeyler ile ilgili yazılar gördünüz okudunuz. Şimdi bir değişiklik yapıp size tatilde yanınıza almamanız gereken şeylerden bahsedeceğim. Bu yazıyı okuyup kendinizi bu fikre alıştırarak başlarsanız işin büyük bir kısmını başarmış sayılabilirsiniz. Hatta ilk defa çok fazla yük edinmediğiniz için kendinize süper bir iyilik yapmış olacaksınız inanın 🙂 Bence biz kadınlar için gurur duyulacak bir şey bu.

İşe ayakkabılarınızdan başlayın

Mesela en can alıcı noktamız ayakkabılardan başlayalım 🙂 Günlük hayatınızda her kıyafetinize göre ayrı bir ayakkabı kombinlemeyi sevenlerden olabilirsiniz. Bunu tatilde de yapmak güzel olabilirdi tabi ama biliyorsunuz bu pek mümkün değil. Ayakkabılar valizinizde en çok yer kaplayan ve ağırlık yapan eşya bu yüzden öncelikle onları azaltmayı başarırsak sonrası bizim için daha kolay olacak. Her gün için ayrı bir ayakkabı giymenize ne gerek var, tatildesiniz sonuçta gideceğiniz yere rahat etmeye, özgürce dolaşmaya gideceksiniz. Şık bir davete katılma ihtimaliniz yoksa eğer en başta topuklu ayakkabılarınızı eleyin. Hem rahat hem şık bir ayakkabı mesela bir sandalet de akşamları bir yere çıktığınızda ihtiyacınızı karşılayacaktır. Bir de spor veya keten bir ayakkabı ile terliklerinizi aldınız mı bu iş tamamdır. Hadi illa bir seçenek daha diyorsanız hafif bir babet de bonus olsun. Fazlasına hiç gerek yok. 

ayakkabı

Kitaplar

Sonra gelelim kitaplara sahilde güneşlenirken çok kitap okurum, ay oralarda kitapsız kalmayayım şunu da alıvereyim gibi düşüncelerden sıyrılın. Siz de deneyimlemişsinizdir kitap taşımak tam bir işkence, abartmayın! Tatilinizin süresine de bağlı ancak 2 kitap yeterli oluyor genellikle. Çok kitap götürmek isteyenlere e-book gibi bir alternatif de var ancak e-book’lar kitap severlerin çok da sıcak baktığı bir alternatif değil. Şahsen benim için de öyle, asla gerçek bir kitabın tadını vermiyorlar. 

sahilde kitap

Banyo ve makyaj malzemeleri

Banyo malzemelerimiz ve makyaj malzemelerimiz de önemli tabi ama onlardan da feragat edebiliriz. Duş jeli, peeling, saç kremi, şampuan, sabun, köpük, pudra.. saymakla bitmez. Bakımlı kadınlarız tamam ama tatiliniz için biraz basit düşünün. Bir otele tatile gidiyorsanız zaten duş jelini hiç almayın ya da minik bir seyahat şişesine doldurun. Şampuanınızı ve güneş kreminizi almanız gayet yerinde olacak. Ben kremlenmeden yapamam diyorsanız da vücut kreminizi yine küçük boyda götürmeniz yeterli olacaktır. Yığınla makyaj malzemesi götürmek ise kesinlikle gereksiz. Bırakın cildiniz doğal bronzluğuyla pırıl pırıl parlasın. Bir allık bir far ya da kalem ve bir de rimel almanız akşam gezmelerinizi kurtarmaya yeter de artar bile. 

banyo

Saç düzleştiricisi

Gelelim saç malzemelerine, bir kadının valizinde mutlaka düzleştirici yada saç maşası olmalı dediğinizi duyar gibiyim. Tatile giderken böyle bir ağırlığa hiç de gerek yok aslında. Güzelce taranmış doğal saçlarınızı savurarak da dikkatleri üzerinize çekebilirsiniz. Ne gerek var deniz kenarı bir yerde kalıp gibi yapılı saçlarla dolaşmaya, boşverin gitsin. Valizimizden bir yükümüzü daha azalttık bile.

sahilde saç

Havlular da valizi boş yere kaplayan eşyalarımızdan. Onun yerine sahilde kullanmak için incecik peştamallerden almanız yeterli. Bu sıcakta kalın kalın havlulara kurulanmaya gerek yok. Sudan çıktığınız gibi kurumaya başlıyorsunuz zaten 🙂 Banyo sonrasında da otelin havluları var nasılsa.

En sevdiğimiz kıyafetlerimiz

Son olarak kıyafet kısmına gelecek olursak bırakın şıkır şıkır kıyafetlerinizi götürmeyi, bir de her akşam için ayrı bir tane götürmeye çalışıyorsanız o valiz kapanmaz 🙂 Spor kıyafetlerinizle de kombinleyebileceğiniz alt yada üst 3 parça şık kıyafet yeterli olacaktır. Özellikle daha önce hiç giymediğiniz bir kıyafeti belki tatilde giyerim diye asla yük etmeyin, benden söylemesi. Eliniz o kıyafete gidip gidip gelecek, deneyip deneyip çıkaracaksanız ve hiç giyilmeden geri dönecek emin olun. Bunun yerine sevdiğiniz kıyafetlerinizi götürmek daha mantıklı, hem oradakiler nereden bilecek sizin o kıyafetleri 536 defa giymiş olduğunuzu 🙂 

kiyafetler

Bu yaz tatilinde tüm yüklerimizden kurtuluyoruz ve bu sefer işe tatile gitmeden önce ağırlıklarımızı atarak başlıyoruz. Eh tatil sırasında da streslerimiz ve diğer yüklerimizden arınıyoruz 🙂 Böylelikle gideceğimiz rotalara kuş gibi gidip, kuş gibi dönüyoruz. Herkese mutlu tatiller 🙂