Su ile Nasıl Tedavi Olabiliriz?

Su, vücut ve ruh sağlığımızın anahtarıdır. Susuz kaldığımızda organlarımız yeterli çalışmaz, kendimizi zayıf ve uyuşuk hissederiz. Oysa vücudumuzun düzgün ve verimli çalışması için yapabileceğimiz şeyler vardır. Bunlardan en kolay olanı da sabah uyandığımızda su içmektir.

Sağlıklı kalmanın en önemli faktörlerinden birinin su içmek olduğunu hepimiz biliyoruz. Su, vücut ve ruh sağlığımızın anahtarıdır. Susuz kaldığımızda organlarımız yeterli çalışmaz, kendimizi zayıf ve uyuşuk hissederiz. Oysa vücudumuzun düzgün ve verimli çalışması için yapabileceğimiz şeyler vardır. Bunlardan en kolay olanı da sabah uyandığımızda su içmektir.

Vücut ve ruh sağlığımızın zinde kalmasının en önemli anahtarıdır su. Japonya’da kadınların geneli sağlıklı ve ideal kilodadır, sizce neden? Diyeceksiniz ki onların genetik yapısı bu şekilde, doğuştan şanslılar 🙂 Tabi ki bu konuda genetiğin etkisi büyük ama onların bir sabah ritüelleri var ve o da uyanır uyanmaz bolca su içmek.

Japon kültürü içinde bu ritüel aslında vücuttaki bazı sağlık problemlerini gidermek amacıyla bilimsel olarak kanıtlanmış bir tedavi şeklidir. ABD ve diğer batılı ülkelerin aksine Japonya’da obezite ve diyabet ile ilgili sağlık problemlerinden muzdarip olan insan sayısı oldukça az. Bu nedenle onların bu sağlıklı yaşam alışkanlıklarından öğrenmemiz gereken bir şeyler olduğu kesin.

limonlu su

Su İçmek Neden Bu Kadar Önemli?

En başta hepimizin bildiği bildiği gibi vücudumuzun %70’i sudan oluşur ve vücudumuzun zinde ve düzgün çalışması için su miktarını bu oranda tutmamız çok önemlidir. Vücudumuzun gerekli miktardaki su ihtiyacı karşılanmadığında kısa veya uzun vadeli bazı sağlık problemlerine yol açacaktır.

Su içmemenin uzun vadede yol açabileceği sağlık problemleri migren, anjin, kolit, hipertansiyon, obezite, basur, meme kanseri, akciğer tüberkülozu, böbrek taşı, sinüzit ve rahim kanseri gibi hastalıklar şeklinde sıralanabilir.

Uyanır uyanmaz içtiğiniz su vücudunuzun gün boyunca ihtiyacı olan suyu sağlar ve vücudunuzu zinde tutmaya yardımcı olur. Vücudunuzun gece boyunca kaybettiği suyu karşılaması açısından sabah içilen su oldukça önemlidir. Güne başlarken vücudunuzun mineral dengesini sağlamasına yardımcı olur. Vücudumuzdaki su gece yatarken buhar, nem dengesini sağlamaya ve vücut fonksiyonlarımızın ve hücrelerimizin verimli çalışmasına yardımcı olur. Bu yüzden sabah kalktığınızda siz susuzluk hissetmeseniz de vücudunuz suya aç olur. Ayrıca vücudunuzu yukarıda bahsettiğimiz hastalıklardan da uzak tutmak için de yardımcı olur.

su içen kadın

Vücudunuzu Japon Su Tedavisi ile Nasıl Destekleyeceksiniz?

Suyun vücut ile ilgili bazı hastalıklarda, adet bozukluklarında ve göz ile ilgili hastalıkların tedavisinde kullanılması Japonya’da kanıtlanmış bir yöntemdir. Japon su terapisine göre aşağıda maddeleyeceğimiz tedavi şekillerini de uygularsanız gün boyunca kendinizi olduğundan daha zinde hissedeceksiniz. Ve bazı hastalıkların tedavisinde de bu uygulamalardan sonra olumlu sonuçlar görebilmek için belli süreler verilmiş.

  • Sabah uyanır uyanmaz dişlerinizi bile fırçalamadan hemen önce 4 sefer 160 ml (4 bardak) suyu ard arda hızlıca içmelisiniz.
  • Devamındaki 45 dk boyunca hiçbir şey yememeniz gerekiyor.
  • Her zamanki kahvaltınızı yapın ve kahvaltıdan sonra 2 saat hiçbir şey yemeyin.
  • Suyu öğünlerinizi yemeden en az 30 dakika önce içmelisiniz, yemek sırasında su içmemelisiniz.
  • Eğer aç karnına 4 bardak su içemem diyorsanız o zaman bir bardak su ile başlayabilirsiniz. Bu da vücudunuzu belli oranda destekleyecektir, sonrasında zamanla 640 ml’ye ulaşıncaya kadar içtiğiniz su miktarını arttırabilirsiniz.

Orjinal Japon geleneklerine göre su sıcaklığı oda sıcaklığından biraz daha ılık olmalıdır. Uzak Doğu’da yemek sırasında asla soğuk su içmiyorlarmış.

Su Tedavisinin Sonuçlarını Hastalıklara Göre Ne Zaman Almaya Başlayabilirsiniz?

  • Şeker hastaları ya da yüksek tansiyon hastaları: 30 gün
  • Diabet: 30 gün
  • Gastrit veya kabızlıktan muzdarip olanlar: 10 gün
  • Kanser: 180 gün
  • Tüberküloz hastaları: 90 gün.

Bu tedavi şekli Japonya’da oldukça saygın bir yere sahip ve yaygın. Bu tedaviyi günlük rutininize dahil ettiğinizde genel sağlığınızın daha iyiye gitmesine yardımcı oluyor. Herhangi bir yan etkisi olmayan ve kolay uygulanabilecek bir şey değil mi? Bence biz de elimizi çabuk tutup bu uygulamayı bir alışkanlık haline getirmeliyiz.

aç karnına su içmek

Aç Karnına Su İçmenin En Önemli Faydalarını Sıralamak Gerekirse;

1.Vücudunuzun Toksinleri Atmasına Yardımcı Olur

Su içtiğiniz zaman bağırsaklarınızda doğal olarak bir hareketlenme etkisi olur. Gece boyunca, vücudumuz hücrelerimizi tamir etmek ve kendini yenilemek için çalışır. Bu nedenle sabahları aç karnına bir bardak su içmek atık maddelerin idrar yoluyla atılmasını sağlar. Bol miktarda su içilmesi kas hücreleri ve yeni kan hücreleri üretimini artırmada yardımcı olur.

2.Metabolizmayı Hızlandırır

Aç karnına içtiğiniz suyun en az %24 oranında metabolizmanızı hızlandırdığı kanıtlanmıştır. Diyet yapanlar için az yemelerine de yardımcı olacağı gibi hızlanmış bir sindirim sistemi anlamına da gelir. Rutin diyetinizi rahatlıkla sürdürebilmeniz hızlı bir sindirim sistemi ile daha kolay olacaktır.

3. İştahınızı Azaltır / Sağlıklı Kilo Kaybını Destekler

Sabah uyandığınızda çoğunlukla açlıktan ölecekmiş hissinde oluruz. Karbonhidratlı yiyeceklerle dolu bir kahvaltı özlemi içinde oluruz. Sabahları bir bardak bile su içerseniz iştahınızı azaltır, bu sayede daha sağlıklı ve makul bir kahvaltı yapabilirsiniz.

su

4. Mide Ekşimelerini ve Hazımsızlığı Azaltır

Hazımsızlık hissi midedeki fazla asit nedeniyle oluşur. Mideniz boşken su içtiğinizde bu asit miktarı seyreltilir ve midedeki asit düzeyini dengeleyerek problemin çözümüne yardımcı olur. Kahvaltı yapmadan önce de mideniz için bir başlangıç sağlar.

5. Beyin Fonksiyonlarını Destekler

Beynimizin %75’i sudan oluşur. Susuz kaldığınızda beyniniz bir nevi yakıt eksikliği nedeniyle zarara uğrar! Susuz olduğunuzda kendinizi yorgun hissedersiniz. Yani beyniniz size daha fazla suya ihtiyacı olduğunu söylemektedir. Beyin fonksiyonlarını artırmak ve gün boyu ideal beyin fonksiyonları için su gereklidir. Aç karnına bir bardak ılık su içmek, güne enerjiyle başlamanın iyi bir yoludur. Sabahları karşılaşabileceğimiz uyku halini ve yorgunluğu gidermeye yardımcı olur.

6. Güçlü Bağışıklık Sistemi

Sık sık hastalanıyorsanız yeterince su içmiyorsunuz demektir. Su içmek lenf sisteminin sağlıklı çalışmasını, vücudumuzun enfeksiyonlarla savaşmasını sağlar.

su içmenin faydaları

7. Nemlendirir, Cildinizi Besler ve Parlaklık Verir

Dehidrasyon erken kırışıklıklara ve derin gözenekli bir cilde neden olur. Yapılan bir araştırmada boş mideye içilen 500 ml suyun derideki kan akış hızını arttırdığı ve daha parlak bir cilde sahip olunduğu tespit edildi. Ayrıca vücuttaki toksinleri attırması sebebiyle de sağlıklı ve parlak bir cildi destekliyor.

Gece 7-8 saat uyuduğunuzda, özellikle akşam yemeğinde biraz tuzlu yediyseniz veya alkol aldıysanız kendinizi susuz hissedeceksinizdir. Büyük bir bardak su yeni kas ve kan hücrelerinin oluşmasına ve oksijenin vücutta akışını hızlandırmaya yardımcı olur.

8. Saçın Canlı ve Parlak Olmasına, Uzamasına Yardımcı Olur

Su kaybının saç uzamasında ciddi bir etkisi olduğu söyleniyor. Bol miktarda su içmek saçlarınızı içten dışa besler. Su hemen hemen saçın ağırlığının 4te birini kapsar. Yetersiz su alımı saçlarınızı daha zayıf ve kırılgan yapar. Aç karnına içtiğiniz su saç kalitenizi de büyük miktarda etkiler.

Tüm bu anlatılardan sonra zaten bildiğimiz suyun önemini artık Japonların su tedavisini de öğrenerek pekiştirdik. Bizlerin de bunu bir alışkanlık haline getirmemesi için hiç bir neden yok. Sağlığımızı hiç para vermeden sadece yaşam tarzımızı değiştirerek destekleyebiliriz.