Kategori: Söyleşiler

  • Sevdiklerinizi Isırın

    Sevdiklerinizi Isırın

    Kurabiyeleri sevmeyen yoktur herhalde özellikle çocuklar rengarenk kurabiyelere bayılırlar.. Peki bir de bu kurabiyeler sevdiklerinizin portresi şeklindeyse veya sevdiğiniz her hangi bir emoji? Biz söyleyelim tadından yenmez 🙂

  • Feng Shui ile Doğadaki Dengeyi Yaşamınıza Çağırın

    Feng Shui ile Doğadaki Dengeyi Yaşamınıza Çağırın

    Bir çoğunuzun Feng Shui hakkında bilgisi vardır eminim, olmayanlar için felsefesinin öncelikle ‘evren ve toprak ile uyum içinde yaşamak’ olduğunu söyleyelim. Sonrasında da sizleri bu konuyu özümsemiş ve çoktan insanlara aktarmaya başlamış olan Edgü Özdemir ile tanıştıralım.

  • Seramik Sanatçısı Aslı Ertürk İle Keyifli Bir Söyleşi

    Seramik Sanatçısı Aslı Ertürk İle Keyifli Bir Söyleşi

    Seramik günümüzde hala bir çok insanın mesleği, hobisi, eğlencesi ve terapi yöntemi. Aslı Ertürk ise uzun yıllardır seramik ile sıkı bir dostluğu olan ve düşüncelerini aktarmak istediklerini bu şekilde aktaran bir seramik sanatçısı.

  • Özel Bir Tasarımcı: Remo

    Özel Bir Tasarımcı: Remo

    Özel Bir Tasarımcı: Remo – Blog.

  • Kağıttan Hikayeler: Papier Atelier

    Kağıttan Hikayeler: Papier Atelier

    Kağıttan Bir Dünya – Blog.

  • ‘Pek Güzel Şeyler’ Üzerine

    ‘Pek Güzel Şeyler’ Üzerine

    Meraklısı İçin blogunda bu defa, bir insanın karşılaştığı bir güzellik karşısındaki heyecanına ilişkin bir konu açıyoruz. Blogger’lık mesleğinin kanımızca pek hoş bir örneği Pek Güzel Şeyler seçkisi üzerine, hazırlayanı Çavlan Erdost’la konuşuyoruz.

  • Bambaşka bir hobi: Recep Alçamlı ve Kurşun Kalemin Ucundaki Heykeller

    Bambaşka bir hobi: Recep Alçamlı ve Kurşun Kalemin Ucundaki Heykeller

    Ender karşılaşılan hobilerden bir diğeri ile karşınızdayız. Dünyada örneklerine nadir olarak rastlanan, ustalarının sayısı da birkaç kişiyi geçmeyen bir sanat dalından bahsediyoruz. Kurşun kalemin ucuna işlenmiş minyatür helkelciklerin hikayesini, bu alanda ustalaşma yolunda ilerleyen Recep Alçamlı anlattı. Biz merak edip sorduk, o cevapladı.

  • Minyatüre Doyamayan Meraklılar İçin: Paspas’ın Bahçeleri

    Minyatüre Doyamayan Meraklılar İçin: Paspas’ın Bahçeleri

    Bonsai, Paçi Minyatür, Amigurumi derken bir de baktık ki minyatür dünyası sandığımızdan genişmiş. Yeni minik dünyalarla tanıştıkça bizim de merakımız perçinlendi haliyle. Sonra gün geldi, Paspas’ın Bahçeleri ile tanışıverdik. Bu ilham dolu minik bahçelerin arkasındaki hikayeyi merak etmeden de duramadık tabi… Paspas’ın Bahçeleri’nin yaratıcıları bizi kırmayıp sorularımızı cevaplayarak merakımızı giderdiler. İşte karşınızda Paspas’ın Bahçeleri!

  • Paçi Minyatür’ün Küçük Şeyleri…

    Paçi Minyatür’ün Küçük Şeyleri…

    Sizin için bu kez minyatürü ortamlar ve anlar yaratmak için kullanan ve bu anlamda bu işe bir bakış açısı katan Duygu Sönmez Çelik’ten ve aynı adlı blogunda devam ettirdiği Paçi Minyatür macerasından söz etmek istedik. Duygu Hanım’ın hikâyesi tam bir heves hikâyesi; profesyonel kavramını soğuk bulanlarınızın çok seveceği…

  • Kurumsaldan freelance’e – Gizem Terzi ile profesyonel hayatın keskin virajları üzerine

    Kurumsaldan freelance’e – Gizem Terzi ile profesyonel hayatın keskin virajları üzerine

    Gizem Terzi uzun yıllar boyunca kurumsal hayatın içinde yer almış, dijital pazarlama alanında, yöneticilik pozisyonlarında çalışmış bir fotoğrafçılık meraklısı. Gün gelmiş plazalara, toplantılara, katı mesai saatlerine veda etmiş ve kamerasına sarılmış. Biz kariyerindeki değişikliğe nelerin neden olduğunu, ne gibi adımlar attığını, fotoğrafçılığa nasıl merak sardığını, hobisini nasıl meslek edindiğini sorduk; o da cevapladı. Böylece, meslek…

  • Çocuklar ve Aktiviteler: Minik Meraklar

    Çocuklar ve Aktiviteler: Minik Meraklar

    Minik meraklıların örgün eğitimleri haricinde, hatta bebeklikten itibaren gelişimlerinin önemli bir parçası olan oyunlar, etkinlikler, aktiviteler ve hobiler ile ilgili birçok seçenek var. Miniklerin bitmek bilmeyen merakları, bu merakları doğru yönlendirebilmek, birlikte vakit geçirebileceğiniz keyifli aktiviteler planlarken ilham alınabilecek kaynaklar ve dikkat edilmesi gerekenler ile ilgili sorularımızı Klinik Psikolog Çiğdem Akyıldız yanıtladı.

  • Bedenin dili olur mu? İrfan Atasoy ile Beden Dili Üzerine

    Bedenin dili olur mu? İrfan Atasoy ile Beden Dili Üzerine

    Yabancı dil, işaret dili derken beden dili de önemli iletişim araçlarından biri. Hele ki oyunculuk eğitimi almayı düşünen bir meraklı iseniz yolunuz elbet bir gün beden dili ve diksiyona çıkacak. “Peki ama bedenin de dili olur mu canım?” diye soranlardansanız Uniact Studio eğitmenlerinden İrfan Atasoy ile yaptığımız söyleşiyi okumanızı öneririz.

  • Celal Kadri Kınoğlu ile Oyunculuk Eğitimi Üzerine

    Celal Kadri Kınoğlu ile Oyunculuk Eğitimi Üzerine

    Oyunculuk eğitimi, sanatı ve mesleği ile ilgili başarılı oyuncu ve Uniact Studio eğitmenlerinden Celal Kadri Kınoğlu ile alternatif eğitim mecralarını karşılaştıran bir söyleşi yaptık.

  • Barista nedir? Kahveye ne katar?

    Barista nedir? Kahveye ne katar?

    Son zamanlarda dilimize yeni bir sözcük eklendi; Barista. Kahve ile ilgili bir şey ama… Uzun zamandır yeme-içme sektöründe çalışan, uzman Barista eğitmeni Erdal Kanal tüm merakımızı giderdi.

  • Çakra nedir? Neremizdedir? Ne işe yarar?

    Çakra nedir? Neremizdedir? Ne işe yarar?

    Yoga, tai chi, meditasyon, nefes terapisi, reiki derken baktık ki herkesin dilinde bir çakra var şu günlerde. Biz de merak ettik araştırdık. Çakra nedir, ne işe yarar, neremizde durur, ne zaman açılır kapanır? Uzman Kaan Can çakralar hakkında önemli bilgileri bizimle paylaştı.

  • Meraklısı İçin Ebru Sanatı

    Meraklısı İçin Ebru Sanatı

    meraklısı için ebru sanatı – blog, Meraklısı İçin ekibi olarak Ebru sanatının kökenini, kişisel hayata katkılarını, nereden ve nasıl başlamak gerektiğini araştırdık. Sorularımızı Türk Kültürüne Hizmet Vakfı Caferağa Medresesi’nde Ebru eğitmenliği yapan Tüzin Tiryaki cevapladı.

  • Hobi ve Sportif Faaliyetlerin Psikolojik Gelişime Katkısı

    Hobi ve Sportif Faaliyetlerin Psikolojik Gelişime Katkısı

    hobi ve sportif faaliyetlerin psikolojik gelişime katkısı – blog, Psikolog Melis Demircioğlu ile hobi ve sportif faaliyetlerin, bireylerin psikolojik gelişimine etkilerini konuştuk.

  • Bir Sağlıklı Yaşam Biçimi: Yoga

    Bir Sağlıklı Yaşam Biçimi: Yoga

    “Önemi gün geçtikçe daha fazla anlaşılan, bir sağlıklı yaşam biçimi olan yoga, her geçen gün biraz daha fazla kişi tarafından keşfediliyor. Meraklısı İçin ekibi olarak, kendisi aynı zamanda hekim olan Yoga Academy Antrenörü Deniz İşlier ile yoganın sağlığımız üzerindeki etkilerini ve yogaya başlamak isteyenlerin nelere dikkat etmeleri gerektiğini konuştuk. ”

  • Mühendislikte Eğitim Hiç Bitmiyor

    Mühendislikte Eğitim Hiç Bitmiyor

    mühendislikte eğitim hiç bitmiyor – blog, Mühendislik hayatın her anında bizlere daha yaşanır bir dünya sunmak için çalışıyor. Geleceğin şekillenmesinde önemli yeri olan mühendislik, aynı zamanda eğitimde sürekliliğin en çok ihtiyaç duyulduğu meslek dallarından biri. Meraklısı İçin ekibi, DAF Enerji Ar-Ge Müdürü Yekta Biricik ile mühendislik alanında eğitimde sürekliliğin önemini konuştu.