Kışın Keyfini Nerede Çıkarmalı?

Bu mevsimde koşa koşa sıcacık evlerimize gitmek, pijamalarımızı giyip keyif yapmak isteriz genellikle. Ama öyle evlere kapanıp havaların ısınmasını bekleyerek kışı geçirmek olmaz, bu mevsimin tadını çıkarmayı da bilmek lazım.

Kış mevsimi her ne  kadar bir çoğumuza keşmekeşli ve can sıkıcı bir mevsim gibi gelse de güzel tarafları da var tabi ki. Bu mevsimde koşa koşa sıcacık evlerimize gitmek, pijamalarımızı giyip keyif yapmak isteriz genellikle. Ama öyle evlere kapanıp havaların ısınmasını bekleyerek kışı geçirmek olmaz, bu mevsimin tadını çıkarmayı da bilmek lazım. 

Karlar arasında, şömine karşısında, elinizde sıcak şarabınızla tatil yaptığınızda bu mevsimin de tatilin de tadı bir başkadır. Ailenizle, sevdiklerinizle birlikte doğanın ortasında, kayak yapıp kar topu oynayabileceğiniz bir kaç gün olsa hiç de fena olmazdı değil mi? Sizlere vereceğimiz tavsiyeler ile keyifle vakit geçirebileceğiniz bu tatil yerlerine gitmek sizi günlük streslerinizden uzaklaştıracak ve bu mevsimi kesinlikle sevdirecek. 

İlla da sıcak olsun yeterince üşüdük içimiz ısınsın diyorsanız bunun için de tavsiyelerimiz olacak merak etmeyin 🙂 

Kapadokya – Nevşehir 

balon

Önceliği Kapadokya’ya verdik çünkü her mevsimde ayrı bir güzelliği olan, Dünya’da eşi benzeri olmayan büyüleyici manzarasıyla insanı sarmalayan bir şehir burası. İlk defa gidiyorsanız, imkanınız varsa muhtemelen bir çok kere tekrarı olacaktır. Peri bacaları, şarapları, balonları ile bu şehre doyamayacaksınız. Kış mevsiminde karların arasında kalan ihtişamlı peri bacalarını izlerken her şeyi unutabilirsiniz. Bir de gün doğumu ve gün batımını izlemenin verdiği huzuru tattığınız zaman iyi ki diyeceğiniz bir yer. Kısacası bir kaç günlük tatilinizi ailenizle birlikte Kapadokya’yı keşfetmek için değerlendirmek iyi bir seçenek olacaktır. Buradaki Türk gecelerine katılmayı ve balona binmeyi de atlamayın deriz 🙂

Abant – Bolu  

abant

Abant yine 4 mevsimde de görülmesi gereken huzur verici mekanlardan. Ancak Sonbahar ve Kış aylarında bir başka güzel olduğu için özellikle bu mevsimlerde gitmenizi tavsiye ediyoruz. Uzun çam ağaçları ve abant gölünün karlar altındaki görüntüsünde göl çevresinde ata binerek ya da yürüyüş yaparak keyifle vakit geçirebilirsiniz. Ayrıca doğa yürüyüşü tutkunlarının da sıklıkla tercih ettiği yerlerden biri. 

Sapanca – Sakarya

sapanca kar

İstanbul’da yaşıyorsanız günübirlik bile olsa gidebileceğiniz en güzel yerlerden. Bol oksijen alarak enerjinizi yenileyebileceğiniz huzurlu bir yer. Burada da doğa yürüyüşleri gerçekleştirebilir, karlı havalarda sıcak şarabınızla mükemmel vakit geçirebileceğiniz yerler bulabilirsiniz. Eğer kalmak istiyorsanız da spa masajı yaptırıp tüm yorgunluğunuzu atabileceğiniz otel ve pansiyonlar bulunuyor.

Ağva

agva kış oteli

Yine İstanbul’da yaşayanların yakınlığı sebebiyle tercih edebileceği ve romantik geziler için uygun olan bir yer Ağva. Göksu nehrinin kıyısındaki konaklama yerleri ile oldukça sevimli ve sakin bir tatil beldesi. Denizi ve kumsalının yanı sıra nehir üzerinde kiralayabileceğiniz deniz bisikleti veya kano ile gezintiye çıkabilirsiniz. Balıkçılarına uğramayı ve keyifli akşam yemeklerini de unutmayın.

Eskişehir

eskişehir

Henüz hiç gitmediyseniz bu aylarda soğuğa rağmen içinizi ısıtacak bir şehir, Eskişehir. Venedik’e gitmek gibi bir isteğiniz de varsa ve henüz imkan bulamıyorsanız önce bir Eskişehir’i ziyaret edebilirsiniz. Küçük, sevimli ve hareketli kendine özgü bir havası vardır. Tekne gezilerine katılabilir, Odunpazarı’nda tarihi evleri, oralarda bulunan müzeleri gezebilirsiniz. Gece hayatını sevenlerdenseniz, her yaşa hitap eden zengin bir gece hayatı da sizi bekliyor olacak. Ayrıca resimde gördüğünüz masal diyarı sazova parkını ve kent park’ı da mutlaka gezmelisiniz.

Kaz Dağları

kazdağlari

Ege bölgesinin akciğerleri olarak bilinen Kaz Dağları’nın doğasını, şelalelerini keşfetmek ve oksijene doymak için en güzel dönem bu aylar. Birbirinden güzel köylerini gezebileceğiniz, trekkingler yapabileceğiniz mükemmel bir doğa ile karşılaşacaksınız. Konaklamak için ise bir çok seçeneğe sahipsiniz, he zevke her keseye uygun yerler bulunuyor. İster Kaz Dağları’nın eteklerinde camping ve pansiyonlarda kalın, ister daha içlerde konumlanmış olan izole kamplarda ya da lüks turistik köylerde tercih sizin.

Oylat Kaplıcaları

oylat

Şöyle hem şifa bulalım hem de içimiz ısınsın diyorsanız Bursa’ya bağlı Oylat’ın el değmemiş doğal güzelleri, şelaleleri ve mağarası’nı keşfedip kaplıcalarının da tadını çıkarabilirsiniz. 
Sıcak yeraltı sularının yüzeye çıkmasıyla insanlara birçok hastalığa derman olduğu bilinen kaplıcaların tadı kesinlikle en güzel kış aylarında karın yağdığı dönemde çıkar. Hem doğa yürüyüşleri yapabilir hem de kaplıcası olan güzel bir otelde kalarak dinlenmenin ve kışın tadını çıkarabilirsiniz.

Ege’nin İkizleri Gökçeada ve Bozcaada

gökçeada

Buz gibi havalarda Gökçeada’ya yelken açmaya ne dersiniz, oradan da belki bir Bozcaada 🙂 Türkiye’deki en geç gün batımını Kaleköy’de yaşamak, Zeytinli’de dibek kahvesinin tadına bakmak ve Hristo’nun müthiş tatlılarının tadına bakmak size çok iyi gelecek.

Tabi kış tatili denince kayak yapmadan olmaz diyenlerdenseniz Kartepe, Palandöken, Kartalkaya, Erciyes ve Uludağ gibi seçenekleri değerlendirmelisiniz. Türkiye’nin en güzel kayak merkezleri ve bir çok çeşitli aktivite bulacağınız yerler buralar. Zevkinize, kafanıza neresi uyuyorsa karar verin ve bir an önce düşün yollara. Keyfini çıkartmadan geçirmeyin bu mevsimi 🙂