Kendin Yap! 1- Evdeki Kumaş Eşyalarınızı Baştan Yaratın

Bir hobi edinmek için mutlaka kurslardan atölyelere koşturmanıza gerek yok. İlham vermesi için bir DIY (Do It Yourself) – yani Kendin Yap yazı dizisi ile karşınızdayız. İlk yazımızda sizi birçok farklı amaç için kullanabileceğiniz bir malzeme ile tanıştırmak ve bununla yapabileceklerinizden bazılarını paylaşmak istedik. Kendin Yap! – Evdeki Kumaş Eşyalarınızı Baştan Yaratın

Bir hobi edinmek için mutlaka kurslardan atölyelere koşturmanıza gerek yok. İlham vermesi için bir DIY (Do It Yourself) – yani Kendin Yap yazı dizisi ile karşınızdayız.

Son zamanlarda bu gibi projeler giderek popüler hale geliyor. Basit malzemelerle evde kendi kendinize tasarlayıp üretebileceklerinizin sınırı yok. Önceden denenmiş bazı Kendin Yap projelerinden başlayıp sonrasında hayal gücünüzü zorlayarak keşifler yapabilir, deneye yanıla şahane el emeği ürünler yaratabilirsiniz.

İlk yazımızda sizi birçok farklı amaç için kullanabileceğiniz bir malzeme ile tanıştırmak ve bununla yapabileceklerinizden bazılarını paylaşmak istedik.

  İşte karşınızda Kumaş Kalemi!

Kumaş Kalemi

Hobi mağazalarından veya büyük kırtasiyelerden satın alabileceğiniz bir kumaş kalemi yeni hobinizin anahtarı olabilir. Kumaş kalemleri tekstil üzerinde kullanılmak için tasarlanmış ürünler.

Bu kalemler ile yazdıklarınız veya çizdikleriniz hemen kumaşa sabitleniyor. Üstelik çizimler yıkama ile çıkmıyor. Üzerinde çalıştığınız kumaşları çamaşır makinesinde herhangi bir giysinizi yıkar gibi yıkayabiliyorsunuz. Fiyatları ise 3 – 7 TL arasında değişiyor.

Kumaş Kalemi ile yapabilecekleriniz

Evinizdesiniz ve boş vaktiniz var. Kumaş kaleminiz elinizin altında. Şimdi etrafınızdaki kumaş malzemelere bir göz atın. Yastık kılıfı, havlu, yemek servisleri, bez çantanız, masa örtünüz, keten ayakkabılarınız, hatta perdeleriniz! Ve tabi ki tişörtleriniz.

ayakkabi-boyama2.jpg

Hemen hemen her gün kullandığınız tekstil ürünlerinden sıkılmış olabilirsiniz. Yenisini almadan önce, eskisini baştan yaratmayı deneyebilirsiniz. Hem de yeni bir şey deneyerek eğlenceli vakit geçirmiş olursunuz.

Nereden başlamalı?

Daha önce kumaş üzerine çizim yapmadıysanız, ilk denemenizi eski ve elden çıkarmak istediğiniz bir kumaş üzerinde yapmanızı öneriyoruz. Hemen perdelerinize saldırmayın! Dilerseniz önce bir kağıda taslak çizebilirsiniz.

Bunun için tişört en iyi alternatiflerden biri. Hem mutlaka herkesin en az birkaç tane tişörtü vardır, hem de bir hataya kurban gitse bile yerine yenisini koymak zor olmaz. Üstelik sevdiklerinize hediye de edebilirsiniz. Çocuk tişörtlerinden başlamak işinizi daha da kolaylaştırabilir, ne de olsa üzerinde çalışacağınız alan küçük olacaktır.

Etrafınızdaki kumaşlara kendi dokunuşunuzu katmak için süper yetenekli bir ressam olmanıza gerek yok. Düz renk bir kumaşa desen çizerek başlayabilirsiniz. Masa örtünüze düz çizgilerle ekose deseni çizebilir, yastık kılıflarınızı puantiyelerle şenlendirebilir, ayakkabınıza minik bir fiyonk kondurabilirsiniz. “Yok yok, ben bunları bile çizemem” diyorsanız çöp adamlı bir bandana size çok yakışabilir 🙂

İşin içine arkadaşlarınızı, eşinizi, hatta çocuğunuzu dahil ederek herhangi bir kumaş üzerinde ortak bir çizim yapabilirsiniz.

Kumaş kalemi edinin ve hayal gücünüzü zorlayın. Gerisi size kalmış. İyi eğlenceler!

Kendin Yap! yazı dizisinin ikinci yazısı “Kendin Yap! 2 – Saksılarda Bahçeler”i okumak için buraya tıklayın.