Kategori: Kendin Yap

  • Kendin Yap Projeleri ile Evinizi Düzenleyebileceğiniz Fikirler

    Kendin Yap Projeleri ile Evinizi Düzenleyebileceğiniz Fikirler

    Artık evlerimizi organize etmek ve düzenli tutmak bir ihtiyaç gibi geliyor olabilir. Tam da burada bazı kendin yap proje fikirleriyle yardımınıza koştuk!

  • Bu hafta sevdiklerinize hediye etmek için hızlıca yapabileceğiniz örgüler

    Bu hafta sevdiklerinize hediye etmek için hızlıca yapabileceğiniz örgüler

    Eğer eliniz yatkınsa bazılarını birkaç saatte bile tamamlayabileceğiniz bazı örgü projelerini sizler için topladık.

  • Makromeye Başlarken Bilmeniz Gerekenler

    Makromeye Başlarken Bilmeniz Gerekenler

    Makrome düğümler kullanılarak üretilen süs, dekorasyon eşyalarına denir. Ev dekorasyonlarında, tekstil ürünlerinde de kullanılan makrome son zamanlarda oldukça popülerleşti. Bu yüzden de bu blog yazımızı makrome ipleri, taramaları, teknikleri ve düğümlerine ayırdık.

  • Evde Şarap Nasıl Yapılır?

    Evde Şarap Nasıl Yapılır?

    Aslında teoride şarap yapmak oldukça basittir. Fermentasyonu sağlayacak bir ortamda maya ve üzüm suyunu buluşturduğumuzda şarap olur.

  • Ev Dekorasyonu Fikirleri

    Ev Dekorasyonu Fikirleri

    Evinizde her gün aynı şeyleri görmekten sıkıldınız ve değişiklik mi istiyorsunuz? O halde bu yazı tam size göre!

  • Mum Nasıl Yapılır?

    Mum Nasıl Yapılır?

    Evinizde güzel bir dekorasyon aracı olarak kullanabileceğiniz ve aynı zamanda da evinize güzel kokular sağlayabilen mum nasıl yapılır? Gelin öğrenelim!

  • Kahve ile Eskitme

    Kahve ile Eskitme

    Eski ve nostaljik görünümleri kim sevmez ki? Gelin kahve ile kağıtları eskiterek onlara yeni bir kişilik kazandıralım!

  • Focaccia Sanatı

    Focaccia Sanatı

    Sıcacık bir focaccia ile sofralarınızı taçlandırmak istiyorsanız, işte size kolay bir tarif!

  • Günlük Tutmak (Journaling)

    Günlük Tutmak (Journaling)

    Son zamanlarda popülerleşen ajanda kullanımı ile daha sık önümüze gelen “journaling” terimi hakkında gelin biraz inceleyelim!

  • Eğlenceli Pop-up Kartlar

    Eğlenceli Pop-up Kartlar

    Üç boyutlu eğlenceli kartlarla sevdiklerinize verdiğiniz hediyelerde onları şaşırtın!

  • Mutfakta Organik Boya Üretimi

    Mutfakta Organik Boya Üretimi

    Evdeki malzemelerimizle üretebileceğimiz neler var neler.. Şimdi bunlara bir yenisini daha ekliyoruz; organik, soft renkli, doğal mı doğal boyalar. Aldığınız portakallar çürük çıktı veya dolapta yumuşadıysa, ıspanaklarınız pancarlarınız dolapta çok beklediyse sakın çöpe atmayın! Pek de sağlıklı bulmadığımız gıda boyalarının yerine, işte size organik gıda boyası malzemesi 🙂

  • Dekorasyonda Beton Trendi

    Dekorasyonda Beton Trendi

    Dekorasyon trendlerinde uzun bir süredir doğal malzemeler ön plana çıkıyor. Ahşap kasalar, paletler, metal plakalar derken şimdi de beton brütler ve saksılar sardı dört bir yanımızı.

  • Çilek Takı Yapımı

    Çilek Takı Yapımı

    Bahar geliyor. Şu son soğuk günleri de atlatalım artık içimiz kıpır kıpır olacak, çiçeklere, böceklere kavuşacağız. Soğuktan evden çıkamadığımız şu günleri de baharda uçuş uçuş elbiselerimizin üzerine takacağımız takıları yaparak geçirsek ya? Hem de kendi tasarımımız olacak.

  • Nasıl Yapılıyor Bu Quilling Sanatı?

    Nasıl Yapılıyor Bu Quilling Sanatı?

    Quilling, ilginç tasarımlar yaratmak için yuvarlanmış, şekillendirilmiş ve bir araya getirilmiş kağıt, kumaş, cam hatta fondan şeritlerin kullanılmasını içeren bir sanat türü. Ancak şimdilerde genellikle malzeme olarak genellikle kağıt kullanılmış örnekleri görebilirsiniz. Bu sanatın ismini, ilk defa uygulayanların kağıdı kıvırmak için kuş tüyü kullanmaları sebebiyle ‘quil!den aldığı düşünülüyor.

  • Resimsi Fotoğraf Tekniği; Cyanotype

    Resimsi Fotoğraf Tekniği; Cyanotype

    Fotoğraf sanatı 19. yüzyılda Yüksek Sanat Dönemi’nden başlayan bir süreçte resim sanatından etkilenmeye başlamış. O zamanki fotoğraf sanatçıları teknik imkanlara bağlı olarak ürettikleri fotoğraflarda hem konu hem de teknik bakımından resimsel fotoğraflar üretmişler.

  • Kağıt Tutkusu

    Kağıt Tutkusu

    Kağıt tutkunu olan bir insanla tanışanlar bilirler, onların kullandığı defterler kesinlikle farklıdır. Ya el yapımıdır, doğaldır ya da farklı bir çeşit kağıttandır, farklı bir dikişle ciltlenmiştir. Kağıdın kokusu, dokusu yeni bir parfümü koklamak gibidir ve bu durum gerçek bir tutku haline gelmiştir kağıt hobisi olanlar için.

  • Kendin Yap! 7 – Rengarenk Defterler

    Kendin Yap! 7 – Rengarenk Defterler

    Kendin Yap! 7 – Rengarenk Defterler – Blog.

  • Kendin Yap Projeler İle Tüketme Üret!

    Kendin Yap Projeler İle Tüketme Üret!

    Evinizi bambaşka bir havaya sokmak düşündüğünüz gibi masraflı olmayabilir. Artık klasik ev dekorasyonları yerine farklı objeleri ve malzemeleri amaçları dışında kullanarak yeni bir şey yaratmak çok daha farklı ve dinamik bir hava katıyor evlerimize.

  • Atık Kağıtlardan Sanat Yapmak: Paper Mache

    Atık Kağıtlardan Sanat Yapmak: Paper Mache

    Merhaba, Paper Mache denince büyük ihtimalle bir çoğunuz nasıl bir uygulama olduğunu merak etmişsinizdir. Aslında Paper Mache dediğimiz şeyin bildiğimiz ilkokullarda ortaokullarda çocuklarınızın veya sizlerin yapmış olduğu kağıt hamuru çalışmaları olduğu aklınıza gelmemiştir. Bizlere okullarda bu çalışma ile daha çok maske yaptırırlardı, herkes birbirinin yüzünden kalıp alırdı, güle oynaya yapardık maskelerimizi. Şimdi bu uygulama o…

  • Son Dakika Kurtarıcısı Hediyeler

    Son Dakika Kurtarıcısı Hediyeler

    En yakın arkadaşınızın doğum günü ve siz bunu tamamen unutmuştunuz. Böyle zamanlarda evde ucuza mal edebileceğiniz ve kolayca yapabileceğiniz çok şık hediyelik alternatifleriniz var. Hem de el emeği göz nuru olacak. Üzülmeyin, arkadaşınıza kendi yaptığınız bir hediyeyi vermek çok daha anlamlı olacak.

  • Her Meraklının Koluna Lazım: Bez Çanta

    Her Meraklının Koluna Lazım: Bez Çanta

    Bez çantaları el emeği göz nuruna dönüştürmek, birkaç malzemeyle kişiselleştirmek sandığınızdan daha kolay aslında. Ne duruyoruz o zaman? Hadi kendi bez çantamızı kendimiz yapalım!