Kategori: Hikayeler

  • Lokum: Türk Mutfağının En Tatlı Üyesi

    Lokum: Türk Mutfağının En Tatlı Üyesi

    Lokum hakkında en kadar bilginiz var? Haydi, gelin birlikte Türk mutfağının en tatlı üyesini inceleyelim! İşte size lokum ile ilgili bilmediğiniz tüm gerçekler, Türk lokumu nasıl yapılır, faydaları nelerdir, nasıl servis edilir.

  • Zaman Kapsülü: İçinde sizin olmadığınız bir dünyaya mesaj göndermek

    Zaman Kapsülü: İçinde sizin olmadığınız bir dünyaya mesaj göndermek

    Kendi hayatının sınırları dışına taşmak insanoğlunun her zaman en büyük tutkularından biri olmuştur. İletişimin bugüne kıyasla çok daha sınırlı olduğu dönemlerde insanların bu cezbedici amaca ulaşmak için buldukları bir yöntemden söz edeceğiz. Zaman kapsülleri.

  • Cadılar Bayramı Nedir, Nereden Gelir?

    Cadılar Bayramı Nedir, Nereden Gelir?

    Pagan kökenli bir bayram olan Cadılar Bayramı, her yıl 31 Ekim’de kutlanıyor. Kökeni pagan olsa da daha sonraları Hristiyanlar tarafından da kabul gördüğü biliniyor. Günümüzde de kutlanmaya devam eden ve her geçen sene ülkemizde de daha yüksek sesle duymaya başladığımız Cadılar Bayramı’nı merak eden takipçilerimiz için bu bayram nereden geliyor, kimler kutluyor gibi soruların cevabını…

  • Lucid Rüya – Bilinçli Rüya Deneyimi

    Lucid Rüya – Bilinçli Rüya Deneyimi

    Lucid dream (aklı başında/bilinçli rüya) görme, adından da anlaşılabileceği gibi rüyalarınızı bilinçli olarak gözlemleme ve / veya kontrol etme becerisidir. Rüyalarınızı rüyada olduğunuzu bilerek ve yaşadığınız her şeyi gerçek gibi hissettiğinizi bir anlık düşünün, şahane bir şey olurdu değil mi?

  • Venedik Hakkında İlginç Detaylar

    Venedik Hakkında İlginç Detaylar

    Köprüleriyle, kanallarıyla, maskeleriyle ve tarihi dokusuyla zaman içinde romantizmin temsili haline gelen Venedik hakkında pek bilinmeyen detaylar.

  • Mario’nun Bilinmeyen Detayları

    Mario’nun Bilinmeyen Detayları

    80’li yıllardan bu zamana kadar gelen ve hemen hemen herkesin bildiği Mario karakterinin oyun dünyasında haklı bir yeri var. Çocukluğumuzdan beri bir çok kişinin en sevdiği oyun haline gelen hatta hayranları olan Mario’nun bazı bilinmeyenlerini bu yazıda paylaşacağız. Öğrenecekleriniz sizi biraz şaşırtabilir 🙂

  • Özgün Baskı Sanatı

    Özgün Baskı Sanatı

    Özgün baskının genellikle, tuval resimleri gibi orjinal olduğu düşünülmez. Oysa ki özgün baskı teknikleri de tıpkı diğer resim sanatları gibi farklı bir üretim aracıdır. Sanatsal baskıda oluşturulan yazılar ve resimler çeşitli malzemeler ve farklı teknikler kullanılarak çoğaltılır.

  • Gözlerini Aç ve Sanatı Keşfet

    Gözlerini Aç ve Sanatı Keşfet

    Fransız bir sanatçı olan Edward Degas’ın söylediği gibi ‘Sanat sizin ne gördüğünüz değildir, onu başkalarına nasıl gösterdiğinizdir’. Alexa Meade bu sözleri söyleyen sanatçının ölümünden tam 100 yıl sonra bu vizyonu hayata geçirecek yeni bir yol bulmuş. Resimlerinde oluşturmak istediği kompozisyonu neden gerçek bir insan vücuduna uygulayarak yapmayayım ki demiş ve yaşayan 3 boyutlu portrelerini bizlere…

  • Kağıt Tutkusu

    Kağıt Tutkusu

    Kağıt tutkunu olan bir insanla tanışanlar bilirler, onların kullandığı defterler kesinlikle farklıdır. Ya el yapımıdır, doğaldır ya da farklı bir çeşit kağıttandır, farklı bir dikişle ciltlenmiştir. Kağıdın kokusu, dokusu yeni bir parfümü koklamak gibidir ve bu durum gerçek bir tutku haline gelmiştir kağıt hobisi olanlar için.

  • Pinhole ile Deneysel Fotoğrafçılık

    Pinhole ile Deneysel Fotoğrafçılık

    Fotoğrafçılık ve kameralar ne kadar gelişse de fotoğrafın temel unsurları ve o karanlık kutu mantığı hala aynı. Pinhole ile fotoğraf çekmek gerçekten eğlenceli ve basit, hem de etkisi farklı ve deneysel çalışmalar ortaya çıkıyor.

  • Kaligrafi ve Grafiti Sanatı Bir Arada

    Kaligrafi ve Grafiti Sanatı Bir Arada

    Kaligrafi sanatı, eski çağlardan beri her medeniyetin kendi kültürü ile özdeşleştirerek kendine has olarak geliştirdiği bir güzel yazı sanatıdır. Bir gün el Seed adında bir sanatçı İslami kültürünün sanatı olan kaligrafi/hat sanatını Batı kültürü’nün grafiti sanatı ile birleştirmiş. İşte bu yeni tarzın adı Kaligrafiti.

  • İsveçli Bir Marka ve İkonik Çantası Kanken

    İsveçli Bir Marka ve İkonik Çantası Kanken

    Günümüzde oldukça ikonik bir parça olan Fjallraven markasının yarattığı Kanken çantalar kadın erkek dinlemeden Dünya’nın her köşesine yayılmış durumda. Tasarım ile bir ilişiği olan ya da sırtına birsürü eşyasını doldurarak gezmeyi çok seven insanların vazgeçemediği bir parça. Anlatmaya önce Fjallraven markasının hikayesinden başlayalım.

  • Kartpostalları Hatırlayan Kaldı Mı?

    Kartpostalları Hatırlayan Kaldı Mı?

    İşten eve geldiğimizde posta kutumuzda bir kartpostal bulmak nasıl bir gülümseme sebebiydi. Yılbaşlarını, bayramları anlamlandıran o kartpostalların arkasına yazılmış kısacık mesajlardı.

  • Tatlı Bir Hikaye: Çikolata

    Tatlı Bir Hikaye: Çikolata

    Çikolata denildiğinde bile insan bir mutlu oluyor sanki, çikolatanın mutlulukla kesinlikle bir ilgisi var zaten orasını tartışmıyoruz bile ! 🙂

  • Su Kabağı Nasıl Abajur Oluyor?

    Su Kabağı Nasıl Abajur Oluyor?

    Doğadan gelen neredeyse her malzeme ile bir sanat eserine dönüşebiliyor. Su kabağı da bunlardan biri. Bu güzel dekoratif abajurlar nasıl yapılıyormuş acaba, oymacılık sanatı nereden çıkmış, bu abajurlardan kendimiz de yapabiliyor muyuz bir bakalım.

  • Meraklısı İçin Astroloji; Burçların Gizemi

    Meraklısı İçin Astroloji; Burçların Gizemi

    Astroloji uçsuz bucaksız bir alan ama bir çoğumuzun özellikle de kadınların en sevdiği konulardan biri 🙂 Astrolojinin en belirgin özelliği sonradan yaşanacak olası olumlu ya da olumsuz gelişmelerin önceden habercisi olması ve hatta önlem alınmasını sağlayan uyarıcı bir etkiye sahip olduğunun düşünülmesi.

  • Anime ve Manga Dünyası

    Anime ve Manga Dünyası

    Anime çizgi filmleri ve mangalar bir çok insan tarafından yoğun ilgi görüyorlar. Animasyonlardaki görsel anlatım gücü gerçekten kendine hayran bırakabiliyor. Ancak Türkiye’de çok da yaygın sayılmaz. Siz de belki bu yazıyı okuduktan sonra bir anime ve manga tutkunu olabilirsiniz.

  • Dövmenin Hikayesi

    Dövmenin Hikayesi

    Dövme yüzyıllardır süregelen bir sanat. Farklı zaman dilimlerinde farklı amaçlara hizmet etmek için yapılmış olsa da günümüzde daha çok estetik görüntü amacıyla yapılıyor ve bir moda akımı diyebiliriz.

  • Bir Meditasyon Dansı: Poi

    Bir Meditasyon Dansı: Poi

    Bir Meditasyon Dansı: Poi – Blog.

  • Mahabis ile Ayaklara Özgürlük

    Mahabis ile Ayaklara Özgürlük

    Mahabis ayakkabıları herkesten önce siz keşfedin istedik. Kullanım alanı farketmeden taban rengini bile o günkü modumuza göre değiştirebileceğimiz bu ayakkabımsı terliklerle sizleri tanıştırmak istedik.

  • Minik bahçeler dünyasında son moda: Teraryum

    Minik bahçeler dünyasında son moda: Teraryum

    Bir arkadaşınızın evinde, bir ofis masasının üstünde, dekorasyon dergilerinde veya yapı marketlerin bitki bölümlerinde görmüşsünüzdür belki. Akvaryum desen değil, bonsaiye de benzemiyor. Cam kapların içinde bir takım yeşillikler… Tanıştıralım; onlara teraryum deniyor!