Günübirlik yemek kursundan aşçı çıkar mı?

Hobi olarak aşçılık desen değil, tavada yumurta sanatı desen değil. Aylarca süren bir mutfak sanatları yüksekokulu veya mesleki bir eğitim hiç değil. Nedir bu günübirlik yemek kurslarının olayı?

Meraklısı İçin blog sayfalarında hobilerle ilgili konulara yer veriyoruz. Bir de epeyce talep gören, gün geçtikçe popülerleşen günübirlik yemek kursları var ki, ayrıca bahsetmek gerekiyor. Hobi olarak aşçılık desen değil, tavada yumurta sanatı desen değil. Aylarca süren bir mutfak sanatları yüksekokulu veya mesleki bir eğitim hiç değil. Nedir bu günübirlik yemek kurslarının olayı?

Konuya şurdan yaklaşmakta fayda var. Hepimiz, meraklısı olalım ya da olmayalım, birşeyler yiyoruz. Hepimizin de evinde belki günde bir iki kez şöyle bir uğradığımız, belki de tüm günü geçirdiğimiz bir mutfak var. Yine hemen hemen hepimiz zaman zaman birkaç saatlik boşluklarımızı değişik aktivitelerle değerlendirmeye meraklıyız. Buraya kadar tamam. İşte tam da bu noktada günübirlik yemek kursları şifalı lezzetlerle hayatımıza renk katmak için bize göz kırpıyor.

Aşçı değilim, pastacı değilim. Niye yemek kursuna gideyim ki?” diyenler de vardır elbet. Ama işte, dedik ya, arada bir sırf doymak için bile önlüğü takıp yemek pişirme işine giriştiğiniz hiç olmuyor mu? İşte böyle sıradan öğünlerinizi daha lezzetli, doyurucu, sağlıklı ve estetik hale getirmek için birkaç basit beceri ve ufak tefek püf noktaları edinmeniz yeter de artar bile.

günübirlik yemek kursları

Günübirlik yemek kurslarına katılarak kendinizde ve mutfağınızda tam da böylesi bir gelişim başlatabilirsiniz. Yemek Pişirme Teknikleri Kursu‘na katılarak temel pratik uygulamaları öğrenir ve peynir ekmek silsilesinden kurtulursunuz. Anadolu Mutfağı Kursu‘nda birkaç saat içinde uygulaması kolay ancak menünüze zenginlik katacak yöresel yemekler hazırlamayı öğrenirsiniz. Zeytinyağlı veya Meze Kursu‘nda ise sofranız da mideniz de şenliklerden şenlik beğenir. Makarna Kursu‘nda geçireceğiniz birkaç saat hamurunu açmaktan farklı soslar hazırlamaya kadar herkesin meraklısı olduğu makarnaların hayran kitlesini genişletir.

Diyelim ki hamur işlerine meraklısınız. Hem yemeye, hem de pişirmeye… Ama ne yapıp edip kurabiyelerinizi kabartamıyorsunuz. Pastalarınız hiç de öyle yemek tarifi kitaplarındaki gibi muhteşem görünmüyor. Makarona bayılıyorsunuz, ama tane başına verdiğiniz astronomik paralardan fenalık geldi. Çikolatasız yaşayamamak bir yana, nasıl yapıldığını da deliler gibi merak ediyorsunuz. Veya kat kat pastalar, şekilli süslü kurabiyeleri gözünüz kapalı yapıyorsunuz da şu profiterolün kıvamını bir türlü tutturamıyorsunuz. Hah! İşte o zaman günübirlik yemek kurslarının tatlı menüsüne göz atmanızı öneriyoruz.

günübirlik yemek kursları

Butik pastacılıktan, cupcake yapımına, çikolata buketinden, makarona, şeker hamuru ile süslemeden kurabiyeye ne ararsanız var! Pastane açmaya niyetlenmiş olmaya gerek yok. Bu günübirlik kurslarda sadece birkaç saat içinde tatlılarınızın hamurunu mıncıklayarak rahatlar, tarifleri uygulamalı olarak öğrenir, eğitmenler tarafından yönlendirilerek doğru kıvamları yakalar, tüyoları kapar, malzemeleri tanır, sonunda da fırından çıkan el emeği göz nuru tatlılarınızı eve götürüp sevdiklerinizle birlikte bir güzel yersiniz.

Başlıktaki soruya dönecek olursak… Kısaca günübirlik yemek kurslarından aşçı çıkıp çıkmamak meraklısına kalmış. İster tek başınıza katılıp mazlum bekar mutfağınızı adam edecek basit tarifler öğrenin, ister takın eşinizi sevgilinizi kolunuza sinema yerine şeker birşeylerle uğraşın, ister mutfaktaki uzmanlıklarınıza yenilerini ekleyin. Temel bilgileri edinip, kendinizi geliştirmeye devam edebilirsiniz. Ne de olsa aşçılık da pek çok diğer uğraş gibi biraz teknik, biraz yaratıcılık. Amacınız ne olursa olsun, eğlenceniz garanti!

Şimdiden ellerinize sağlık!