1 Yaş Doğum Günü Partisi İçin Öneriler

Bebeğiniz artık 1 yaşında ve şimdi parti zamanı! 🙂 Anneler için ilk yıl zaman çok çabuk geçer ve bu nedenle bebeğinin 1 yaş günü partisi çok daha özel olur.

Bebeğiniz artık 1 yaşında ve şimdi parti zamanı! 🙂 Anneler için ilk yıl zaman çok çabuk geçer ve bu nedenle bebeğinin 1 yaş günü partisi çok daha özel olur. Evet bu doğum günü partisi ebeveynler içindir çünkü 1 yaşındaki bir çocuk hiç bir şey anlamayacak ve hatırlamayacaktır. Ancak ileride ona hazırlamış olduğunuz bu renkli ve yaratıcı partinin fotoğraflarını gösterebileceksiniz 🙂
 
Aslında bugün en çok da sizin hayatınızın en güzel günlerinden biri. Değerli bebeğinizi kucağınıza aldığınız, böyle eşsiz bir duyguyu, annelik duygusunu tattığınız günün ilk yıl dönümü. Peki bugünü en verimli şekilde ve bebeğinizi sıkmadan nasıl kutlayacaksınız öncelikle onu biraz anlatalım. Koşturmacanız çok olacak, detayları iyi düşünmek lazım 🙂

anne bebek doğum günü teması

Zamanlama Nasıl Olmalı?

Öncelikle partiyi yapacağınız saat çok önemli. Bebeklerin kısa süreli dikkat aralıkları vardır ve çok çabuk sıkılırlar. Enerjileri çabuk tükenir ve uyku vakitleri de çok önemlidir. O yüzden partiyi bebeğinizin öğle uykusundan önce yada öğren uykusundan kalktığı bir zamanda planlamalısınız ve bir buçuk, iki saat kadar bir süre yeterlidir. 

doğum günü tema önerileri

Parti İçin Mekan Tercihi

Ev genellikle ilk doğum günü partisini yapmak için en kolay yer ve bebeğinizin en güvenli hissedeceği yerdir. Ancak, eviniz davet etmek istediğiniz konuk sayısına göre çok küçükse, evinize yakın çocuk temalı merkezler, kafeler veya parklar da tercihiniz olabilir.

 bebek doğum günü ev süslemesi

Davetliler

Konuk listeniz fazla kişiden oluşmamalı, olabildiğince aşırı kalabalık ve gürültüden kaçınmanızı öneririz. Bebekler böyle bir ortamda huzursuzlaşabilir ve yabancılardan korkuyor olabilirler. Partinin bebeğiniz ve sizin için sıkıntılı geçmesini istemezsiniz.

bebeğinizin doğum günü

Mutlaka Yardım Alın

O gün yanınızda size yardım edecek birinin olması harika olacaktır. Her şeye tek başınıza yetişemezsiniz. Aile üyelerinizden birisi sizin bu günün keyfini çıkarmanıza ve her şeyin dengeli olmasına yardımcı olacaktır. 

1 yaş partisi için yiyecek önerisi

Dekorasyon

Bebekler balonları sever. Dekorasyonda balonları mutlaka tercih etmenizi öneririz. Bebeklerin oynayabileceği ferah bir oyun alanı oluşturabilirsiniz. Eğer evinizde veya bahçenizde bunun için uygun bir yer varsa harika olacaktır. Ebeveynlerin de dinlenip bebekleriyle oturup oynayabilecekleri alanlar yaratabilirsiniz. Tavandan sarkacak kağıttan veya keçeden süsler kullanabilirsiniz. Bir renk kombinasyonu seçin ve her yeri ona uygun bir şekilde süsleyin, mükemmel görünüyor 🙂 Partiye katılanların takması için kartondan şapkalar ve çeşitli aksesuarları bir köşeye dizebilirsiniz.

bebek doğum günleri

Yiyecek Seçimi

Partide çocuklar için de aperitifler hazırlayabilirsiniz. Küçük misafirleriniz muhtemelen çok az yemek yiyecekler, bu nedenle miktardan çok zevkler, dokular ve renkler önemlidir. Fındık, sert şekerleme, patlamış mısır, kuru üzüm, marshmallow ve boğulma tehlikesi oluşturabilecek diğer gıdaları sunmaktan kaçınmalısınız. Öğütülmüş meyveler, bisküvili mamalar vb. onların yiyebileceği şeyler olmalı. İçecek olarak ılık süt, seyreltilmiş meyve suları bulundurabilirsiniz.
 
Yetişkinler için küçük peynir serpme sandviçleri (şekillere kesebilirsiniz), hafif peynir küpleri, meyve tabakları, makarna salatası ve mini meyveli yoğurtlar iyi seçeneklerdir. Ayrıca küçük parçalarda hayvan krakerleri de hoş görünecektir. Bunun dışında renkli kurabiye ve cupcakeler de renk katacaktır. Fikir vermek için bir çok çeşit yazdık ama siz bu kadar çeşit yapmayabilirsiniz zaten büyük ihtimalle bir çoğu boşa gider.

doğum günü davetiyesi

Davetiye

Bu güzel partiden hatıra olması için belki de kendi tasarladığınız basit sevimli bir davetiye hazırlayabilirsiniz. Hatta eğer partinizde bir tema varsa temaya uygun bir şeyler tasarlayabilirsiniz. 

bebek doğum günü dekorasyonu

Doğum Günü Teması

Bir tema seçmek istiyorsanız aslında seçeceğiniz tema çok da önemli olmayacaktır. Hoş olacağını düşündüğünüz görünümleri elde edeceğiniz, renk uyumlarının olduğu ve çizgi film karakterlerinden bir seçim yaparak hazırlık yapabilirsiniz. Hoş fotoğrafların çektirilebileceği bir köşe  de hazırlanabilir. 

bebeklik hatırası

Bebeğinize Hediye Fikirleri

Ve en önemli şeylerden biri, doğum günü hediyesi! Artık, bebeğiniz ses çıkaran veya ışık veren oyuncakları ya da her ikisini de bulunduran oyuncakları sevecektir. Yürüme becerilerine yardımcı olmak için itmeli bir oyuncak veya yeni banyo oyuncakları da her zaman iyi seçeneklerdir. Sallanan bir at da büyük, kalıcı bir hediye için çok güzel fikir. Bebeğiniz hızlı büyüdüğü için kıyafet hediyeleri de sizin için iyi olacak. Bunlar konukların getirmesi için iyi fikirlerdi çekinmeden konuklarınıza ihtiyaçlarınızı söylemekte bir sakınca yok bizce 🙂

bebek kıyafetlerinden battaniye
 
Sizin hediyenize gelince bebeğinizin bir yaşına kadar kullandığı eşyalar ve doğum fotoğrafından oluşan anıların saklandığı bir çerçeve ya da bebeğinizin minik kıyafetlerinin birleştirilmesiyle oluşmuş battaniye onun için ileride de kendisine anı olabilecek en güzel hediyelerden biridir.

Son olarak sizlere güzel fikirler verebilecek bir kaç doğum günü temasını paylaşalım 🙂 

1 Yaş Doğum Günü Tema Fikirleri

1 yaş doğum günü fikirleri

1 yaş doğum günü partisi

bebek doğum günü

1 yaş parti teması

bebek doğum günü partisi

doğum günü tema önerisi